Populärt: Zara LarssonTaylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024

Här är de 10 sämsta julfilmerna någonsin enligt omröstningar

26 nov, 2020 
AvStina Dahlgren
AvStina Dahlgren
En av de ämsta julfilmerna någonsin – nötknäpparen
Kan en julfilm vara dålig? Det korta svaret är ”ja”. De kan till och vara riktigt, riktigt usla. Här är en lista på 10 julfilmer som alla fått katastrofala betyg och recensioner.
Annons
8 julfilmer du inte får missaBrand logo
8 julfilmer du inte får missa

Det närmar sig jul och många av oss slukar julfilm efter julfilm just nu (vi hade kunnat skylla på karantän och corona, men sanningen är att vi tittar på lika många julfilmer varje år...).

De sämsta julfilmerna genom tiderna

För att spara er lite tid har vi här sammanställt en lista med de absolut sämsta julfilmerna genom tiderna. Vi har kikat på flera sajter som har haft olika omröstningar för att få fram den sämsta julfilmen, bland annat Imdb och Rotten Tomatoes. Genom att slå ihop filmernas placeringar på de olika listorna har vi sedan kunnat få fram resultatet ni ser nedan. Läs hela listan, memorera titlarna och undvik sedan att se dem:

10. Borta bra, hemma bäst (Four Christmases)

Vince Vaughn och Reese Witherspoon spelar ett par som måste besöka alla sina frånskilda föräldrar på julafton. Därmed får de fira jul inte mindre än fyra gånger på en och samma dag. Och visst, att fira jul fyra gånger låter kanske som en riktig dröm, men filmen är snarare en riktig mardröm om man ska tro recensionerna.

Annons

9. Fred Claus

Även här ser vi skådisen Vince Vaughn i en riktigt usel julfilm. Här flyttar jultomtens bror Fred Claus till Nordpolen där han tvingas hjälpa tomten och nissarna att förbereda julen.

”Den filmiska motsvarigheten till en hög med kol i din julstrumpa.” lyder en mindre smickrande recension på Imdb.

8. Jultomten fixar allt (Santa Claus conquers the martians)

Ett gäng utomjordingar kidnappar jultomten eftersom att det inte finns någon på mars som kan ge barnen julklappar.

Annons

Tittare har beskrivit den som ”rutten”, ”fruktansvärd” och ”horribel”. Tre ord som inte får en att bli jättesugen på att se denna julfilm.

7. Nötknäpparen (The Nutcracker)

Nötknäpparen utspelar sig i Wien på 1920-talet. En ung flicka får en magisk docka i julklapp. Den får liv och tar med sig flickan på ett äventyr där de tillsammans slåss mot en råttkung som vill att råttor ska ta över världen. Ska man tro på recensionerna så är den precis så dålig som den låter. Hos Rutten Tomatoes har den faktiskt fått en första plats på listan över världens sämsta julfilmer.

Annons

6. En lysande jul (Deck the Halls)

Två grannfamiljer hamnar i fejd med varandra när den ena pappan bestämmer sig för att dekorera sitt hus med så mycket julbelysning att det syns från rymden. Tittarna beskriver filmen som en komedi utan humor. Aj då...

5. Klappjakten (Jingle all the way)

Arnold Schwarzenegger spelar pappan Howard som försöker få tag på den perfekta julklappen till sin son. Problemet är bara att den actionfigur som sonen önskar sig är slutsåld överallt. Howard påbörjar då en desperat resa för att uppfylla sin sons önskan. Men filmen verkar inte ha gått hem hos tittarna, inte ens hos de mest hängivna Arnold-fansen.

Annons

”Den är hemsk, hemsk, hemsk. Undvik den som pesten”, skriver en tittare på Imdb.

4. Surviving Christmas

Miljonären Drew blir lämnad av sin flickvän och har ingen att fira jul med. Han bestämmer sig då för att hyra en familj på julafton, men såklart blir det ändå inte den drömlika högtid som han hade tänkt sig (oj, vilken överraskning...).

Ben Affleck spelar huvudrollen i denna hårt kritiserade julfilm, och många har lagt skulden till de låga betygen på just honom. ”Surviving Christmas? Snarare Surviving Affleck” (överlev Affleck) skriver en recensent.

Annons

3. Black Christmas

En av få filmer på listan som inte är en komedi. Black Christmas handlar om galningen Billy som rymmer och flyr till sitt barndomshem. Där håller numera en kvinnoförening till och Billy börjar mörda kvinnorna en efter en. Men speciellt rädda verkar inte tittarna bli.

Scooby Doo har en mer trovärdig berättelse” lyder en recension.

2. Julfritt (Christmas with the Kranks)

Tim Allen och Jamie Lee Curtis spelar paret Krank som alltid firar julen storslaget. Men i år bestämmer de sig för att strunta i allt och istället åka utomlands. Från ingenstans dyker dock deras dotter och hennes nya fästman upp och plötsligt måste paret Krank stanna hemma och få tillbaka julstämningen med allt vad det innebär på bara några timmar.

Annons

De som tittat på filmen verkar tycka att den kvalar in på fler listor än denna:

Julfritt förtjänar en plats inte bara på listan över de sämsta julfilmerna, utan även på listan över de sämsta filmerna någonsin alla kategorier,” kan man läsa i en recension.

1. Saving Christmas

Kirk njuter av julfestligheterna men inser att han måste hjälpa sin bror Christian, som tvivlar på julen. Trots slagordet ”Put Chris back in Christmas” har den inte riktigt tagit tittarna med storm. På Moviezine beskriver man den så här:

Annons

”Kirk Cameron kände sig förra året manad att sprida sin gospel och skapade med detta den horribla bajshög till julfilm som blev 'Saving Christmas'. Filmen har inte så mycket till handling utan består av 80 minuter av extremt onyanserad kristen predikan.”

Saving Christmas finns inte bara med på listor över de sämsta julfilmerna, utan även på flera listor med de sämsta filmerna någonsin alla kategorier. Det gör den till den absolut sämsta julfilmen genom tiderna. Se den inte. Gör det bara inte.

Foto: TT, Netflix, Warner

LÄS MER:

Annons