Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Young royals

Därför bad Penn Badgley om färre sexscener i senaste säsongen av You

20 feb, 2023 
AvPenellope Ness
Penn Badgley bad om färre sexscener
Fans har märkt en stor skillnad i antalet explicita scener i de senaste avsnitten av You jämfört med tidigare säsonger. Och skådespelaren Penn Badgley avslöjar nu anledningen till att han inte längre vill delta i sexscener.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Se 5 snackisar från veckan som gåttBrand logo
Se 5 snackisar från veckan som gått

Den populära Netflix-serien You har gett oss allt från stalking och kärlek till mord och sex. Huvudkaraktären Joe Goldberg (eller Jonathan Moore som han numera heter) har varit involverad i ett antal sexscener sedan tv-seriens start. Trots det ökade antalet intima scener i den förra säsongen har fans märkt en minskning i säsong 4 – och Penn Badgley avslöjar nu varför.

Ville tacka nej till rollen som Joe goldberg på grund av sexscenerna

You säsong 4
En av få intima scener från den senaste säsongen av You.

I både en intervju med Variety och i sin podcast har Penn Badgley talat ut om ämnet. Han berättar bland annat att antalet sexscener som han behövde delta i under inspelningen av You var en av anledningarna till att han inte ville spela rollen som seriemördaren Joe Goldberg. Hela serien kretsar trots allt kring kärleksmissbrukaren Joes romantiska fixeringar.

Annons

En skådespelarkarriär fylld med sexscener

Den tredje säsongen var utan tvekan bland de mest explicita i en Netflix-serie hittills. Vi fick se flera sexscener, bland annat en där Joe och hans fru Love deltog i en foursome med grannparet Sherry och Cary.

Joe och Love från You säsong 3
Joe Goldbergs fru Love spelas av Victoria Pedretti.

Men i den senaste säsongen har det varit märkbart färre erotiska scener. Och efter att de första fem första avsnitten av You säsong 4 hade premiär, har Penn Badgley uttryckt sig om anledningen till detta.

Annons
Sherry och Cary
Grannparet Cary och Sherry som spelas av Shalita Grant och Travis Van Winkle.

Den 36-årige skådespelaren erkände att han hade planerat att minska mängden intimitet i sina roller redan innan han tackade ja till att spela Joe Goldberg i You 2018. Under sin karriär har Penn nämligen spelat flera karaktärer, i bland annat Gossip girl och The Bedford diaries, som regelbundet krävde intima scener.

anledningen till färre sexscener i You säsong 4

I ett avsnitt av sin podcast Podcrushed, förklarar Penn Badgley anledningarna till önskemålet att minska antalet sexscener.

Annons
You säsong 4

"Jag tror inte att jag någonsin har nämnt det offentligt, men en av huvudsakerna och frågan jag ställer mig själv är: vill jag ha en karriär där jag alltid spelar den romantiska huvudrollen?”

Han erkänner även att giftermålet med frun, Domino Kirke-Badgley, är en av orsakerna bakom hans beslut.

"Att vara trogen i förhållanden, inklusive mitt äktenskap, är viktigt för mig" säger Penn. "Det har kommit till den punkt då jag inte längre vill göra det." berättar han och syftar på sexscener.

Annons

Ville inte ha några sexscener alls i You säsong 4

Efter inspelningen av You säsong 3, hade Penn ett privat samtal med tv-seriens skapare, Sera Gamble, där han delade sin förhoppning om att inte längre vara med i några sexscener. Men skådespelaren erkänner att han var medveten om att det inte är möjligt att ta bort alla sexscener i den fjärde säsongen.

You säsong 4 del 1

"Jag skrev på det här kontraktet. Jag vet vad jag gav mig in på. Man kan inte ta bort den här delen av seriens DNA," sa Penn. "'Men hur mycket kan du minska på det?' frågade jag."

Och skådespelaren blev glatt överraskad över hur väl hans önskan togs emot. Producenterna hade lyssnat och anpassat den populära serien efter hans begäran.

Penn Badgley vill helt enkelt bevara både sitt äktenskapet och sin karriär i Hollywood. Vilket åtminstone gör honom mer förnuftig än Joe Goldberg.

Foto: Netflix & Instagram/@domino_kirke_badgley

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons