Det händer i del två av You säsong 4 – teorierna

10 feb, 2023 
Jonathan Moore i You säsong 4
Professor Jonathan Moore är i knipa. I säsong fyra av You är rollerna ombytta. Uppenbarligen finns det fler som honom... Här är teorierna om vad som händer i del två av säsongen. Obs: Spoilervarning!
Annons
Här är de bästa skräckfilmerna på HBO Max just nu
Här är de bästa skräckfilmerna på HBO Max just nu

Joe Goldberg är tillbaka. Eller professor Jonathan Moore som han bytt namn till i fjärde säsongen. I sin besatta jakt på biblotekarien Marianne har han flyttat till Europa och rest från Paris till London.

Han har startat ett nytt liv och jobbar numera som professor i litteratur på universitetet. Säsongen har dock bjudit på en oväntad twist – det finns en annan mördare som härjar i hans rika umgänge. Har du inte sett del ett (de första fem avsnitten) av fjärde säsongen av You vill jag härmed utfärda en spoilervarning.

Annons

Här är teorierna om vad som händer i del två av säsong 4 av You:

Jonathan och Kate kan inleda en djupare relation – och det kan bli farligt

Jonathan Moore och Kate i säsong 4 av You
Penn Badgley spelar Jonathan Moore i You och Charlotte Ritchie gör rollen som Kate.© 2022 Netflix, Inc.

Det brukar inte sluta väl för Jonathans flickvänner. Sekunden han blir kär brukar relationen – och den han blir kär i vara dödsdömd. I säsong fyra har han aktivt valt att ta avstånd från Kate för att skydda henne från sitt maniska beteende. Det går... sådär. Frågan är om det blir femte gången gillt för kärleken den här gången. Kan det bli Jonathan och Kate? Frågan är om deras potentiella relation kan hålla utan att han faller in i gamla vanor igen.

Annons

Rhys Montrose kan bli mannen som sätter stopp för Jonathan Moore

Rhys i säsong 4av You
Ed Speleers gör rollen som Rhys Montrose.© 2022 Netflix, Inc.

Under de tidigare säsongerna av You har en hel del personer dött på grund av Jonathan. Antingen har han mördat själv eller så har han hamnat i draman och konflikter som lett till att både grannar och älskare försvunnit. Under sista avsnittet i del ett av nya säsongen räddar författaren Rhys Montrose Jonathan från att bli dödad av Roald. Dessvärre visar det sig att Rhys har en helt egen hemsk agenda. Han är Eat the rich-mördaren och samma person som stalkat Jonathan via mystiska sms. Plötsligt är både Jonathan och Roald fastkedjade i en källare. Och trots att de båda lyckades ta sig loss är Rhys på fri fot och det är bara en tidsfråga innan han lär dyka upp igen.

Annons

Fler i det rika umgänget kan dödas innan säsongen är slut

Gemma i säsong 4 av You
Eve Austin spelar Gemma.© 2022 Netflix, Inc.

Morden på rikemansgänget har blivit allt fler under avsnitten. Och det finns inga tecken på att Rhys tänker sluta, snarare tvärt om. Han har redan hotat med att döda Kate och försökt utpressa Jonathan att döda Roald i den dolda källaren. Med tanke på att de alla just befunnit sig på ett avlägset slott tillsammans med dålig täckning där inredningen delvis bestod av svärd och yxor känns det som att saker och ting är upplagda för mer kaos. Varje event är mer extravagant än det förra – och förmodligen allt farligare för gästerna.

Annons

Lady Phoebe och Adam kan bli mördarens nästa offer

Phoebe och Adam i You säsong 4
Tilly Keeper spelar Lady Phoebe och Lukas Gage hennes kille Adam.© 2022 Netflix, Inc.

Motiven för morden på de rika verkar i stort sett vara att de har mycket pengar och har valt att agera världsfrånvänt, bortskämt och i de flesta fall är otrevliga mot alla med mindre pengar. Två karaktärer som fått ta stor plats i handlingen är Lady Phoebe och hennes kille Adam. Det skulle kunna tyda på att de står näst på tur. Adam är dessutom arg på Jonathan efter att han avslöjat för Phoebe att Adam har en viss kink. Det skulle ge Rhys en möjlighet att döda Adam och pinna mordet på Jonathan.

Annons

Jonathan Moore byter förmodligen namn ännu en gång

Professor Jonathan Moore i You säsong 4
I säsong fyra jobbar Joe/Jonathan som professor på universitetet.© 2022 Netflix, Inc.

Mycket går att säga om Joe Goldberg/Jonathan Moore. Men om det är något vi lärt oss från tidigare säsonger är det att han är lite av en kackerlacka. Han lyckas ofta rymma från situationer som i princip verkar omöjliga att ta sig ur. Den ljudisolerade glasburen till exempel. Det skulle inte förvåna mig om säsong fyra avslutas med att han befinner sig i typ Kanada och heter James.

Första delen av You säsong fyra släpptes den 9 februari i år. Del två släpps en månad senare, den 9 mars. Totalt sett består den fjärde säsongen av 10 avsnitt.

Annons
Annons
Innehåller annonslänkar