Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Young royalsRöda mattan

Fansens teori om mördaren i You säsong 4 – som faktiskt kan stämma

17 feb, 2023 
AvPenellope Ness
Fansens teori om mördaren i nya You
Den första delen av You säsong 4 har släppts och i det sista avsnittet avslöjas Joe Goldbergs mystiska stalker. Nu har fansen teorier om mördaren – som faktiskt kan stämma!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Årets hårtrend – se 7 snygga uppklippta frisyrerBrand logo
Årets hårtrend – se 7 snygga uppklippta frisyrer

Efter att de fem första avsnitten av You säsong 4 släpptes har fanteorierna florerat på sociala medier. Trots att en del av dem verkar något långsökta, finns det en teori som faktiskt kan stämma!

Vad har hänt hittills i säsong 4 av you?

Joe Goldberg

Joe Goldberg har tvingats fly och lever under en falsk identitet i London. Han har lämnat både döda partners och fiender bakom sig. För att passa in i sin nya omgivning har han motvilligt blivit en del av en grupp superrika vänner. Joe försöker desperat lämna sitt mordiska beteende i det förflutna – något som verkar lättare sagt än gjort. Rollerna är nämligen omvända, och han blir nu förföljd av en mystisk mördare som lämnar döda kroppar efter sig och plågar honom med kryptiska meddelanden.

Annons

Trots att vi (äntligen!) har fått ett ansikte på den okända mördaren, misstänker fansen att saker och ting inte står helt rätt till. Och deras gissning om den nya seriemördaren är faktiskt trovärdig!

Självklart måste vi varna för spoilers! Om du behöver en påminnelse om vad som egentligen hände i säsong 3 kan du läsa allt om det här.

fansens teori: mördaren i You säsong 4 existerar egentligen inte

I den nya säsongen är Joe, eller Jonathan Moore som han nu kallas, inte längre den som begår morden. I det femte avsnittet avslöjades det att Rhys Montrose, den populära författaren i gruppen, är "Eat the Rich"-mördaren.

Rhys Monstrose är den nya seriemördaren
Rhys Monstrose är den seriemördaren i den nya säsongen.

Fans som redan har sett den första delen av You har flitigt delat med sig av sina egna spekulationer om vad som kommer hända i de kommande fem avsnitten. En del av dem tror att det kommer att visa sig att mördaren, Rhys Montrose, egentligen inte existerar. De menar att han är ett alter ego som bara finns i Joes fantasi – något som påminner lite om Fight club.

Annons

bevis på fight club teorin i You säsong 4

Som bevis har fansen poängterat att Rhys nästan aldrig interagerar med de andra karaktärerna, och att det bara verkar vara Joe som kan se författaren. Dessutom är Rhys den enda som Joe verkar fatta ett tycke för bland vännerna.

Och även om Rhys är en verklig person, menar de att han och Joe inte är vänner på riktigt. Joe har byggt en låstsasvän baserad på författaren efter att ha läst hans memoarer.

När det gäller fanteorier känns den här definitivt som att den skulle kunna vara sann. Vi får helt enkelt vänta på nästa del, som släpps den 9 mars, för att få någon form av bekräftelse.

Vill du läsa om fler teorier om den fjärde säsongen kan du göra det här!

Foto: Netflix

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons