Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Young royals

10 kändisar som varit med i skräckfilmer

11 nov, 2022 
AvEmma Castman
12 kändisar som varit med i skräckfilmer
Alla börjar någonstans. Här listar vi tio välkända skådespelare som inledde sina karriärer i kusliga (och ibland ganska cheesy) skräckfilmer.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Här är de bästa skräckfilmerna på HBO Max just nuBrand logo
Här är de bästa skräckfilmerna på HBO Max just nu

Vi är vana vid att se Jennifer Lopez på vita duken, men att hon skulle medverka i en skräckfilm känns mer avlägset, inte sant? Dyker vi ner i filmarkiven och tar oss tillbaka 25 år i tiden upptäcker vi dock att JLo visst har den typen av filmer på meritlistan – 1997 spelade hon nämligen i kultklassikern Anaconda.

Spana in ytterligare exempel på Hollywoodstjärnor vi inte visste varit med i skräckfilmer här!

OVÄNTADE SKÅDESPELARE I SKRÄCK- OCH THRILLERFILMER

Jennifer Lopez

Anaconda

1997 spelade Jennifer Lopez som sagt i skräckthrillern Anaconda. Filmen handlar om hur en grupp filmmakare (däribland JLo) letar efter en förlorad folkstam men i stället möter ett människoätande monster.

Annons

Jennifer Lawrence

House at the End of the Street

2010 (premiär 2012) intog Jennifer Lawrence huvudrollen i House at the End of the Street. Hon spelade Elissa, som flyttar till förorten tillsammans med sin mamma – och plötsligt inser att deras granne är en mördare.

Anya Taylor-Joy

The Witch

The Queen's Gambit-stjärnan gjorde storfilmsdebut i 2015 års The Witch. Där spelade hon rollen som Thomasin, en ung kvinna som bor i 1600-talets New England.

Annons

Jennifer Aniston

Leprechaun

En av Jennifer Anistons allra första filmroller var i skräckkomedin Leprechaun från 1993. Där spelar hon rollen som den terroriserade tonåringen Tory Reding

Paris Hilton

House of Wax

Paris Hilton var den andra karaktären som dödades i 2005 års remake av House of Wax.

Annons

Viola Davis

Disturbia

2007 spelade Viola Davis i Disturbia, som delvis är inspirerad av den klassiska Alfred Hitchcock-filmen Rear Window. Där intog hon rollen som detektiv med ansvar för att hålla tonåringen Kale (Shia LaBeouf) i husarrest medan han försöker ta reda på om hans granne är seriemördare.

Chris Hemsworth

The Cabin in the Woods

Thor-stjärnan spelade en collegestudent som utsattes för zombies i 2011 års The Cabin in the Woods.

Annons

Mila Kunis

Piranha

En ung Mila Kunis spelade huvudrollen i Piranha-remaken från 1995. Filmen handlar om en mördarfisk som terroriserar Lost River Lake Resort.

Brad Pitt

Cutting Class

1989 spelade Brad Pitt i skräckfilmen Cutting Class, där hans roll var den mordmisstänkta gymnasieeleven Dwight Ingalls.

Annons

Kristen Stewart

Panic Room

Sist men inte minst, Twilight-stjärnan Kristen Stewart – som porträtterade en ung flicka som avvärjde inbrottstjuvar i Panic Room från 2002.

Artikelinspiration: US Magazine

Foto: TT

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons