Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Young royals

Ny statistik visar: Hot girl summer har ökat med 111 procent

04 jul, 2023 
AvLouise Berglund
Har du en hot girl summer? Då är du inte ensam! Ny statistik från Tinder visar att begreppet ökat med 111 procent på bara några månader!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
ELLE pop #19 – HGS! Senaste singeltrenden i influencersverigeBrand logo
ELLE pop #19 – HGS! Senaste singeltrenden i influencersverige

Hot girl summer. Begreppet som Meghan Thee Stallion myntade 2019 är plötsligt trendigt igen. Och jag vill tro att jag haft ett finger med i spelet. I en intervju med Hanna Friberg om att hon blivit singel ställde jag frågan om hon skulle ha en hot girl summer. Svaret blev ja. I samma intervju skojade vi om att återlansera begreppet.

Statistiken visar: Hot girl summer är tillbaka

Intervjun med Hanna Friberg publicerades på ELLE.se i slutet av mars. Plötsligt pratades det om hot girl summer i poddar, captions, hos frisören på instastory och i rubriker hos andra medier. Nu visar ny statistik från Tinder att begreppet hot girl summer ökat enormt sedan intervjun publicerades.

Annons

”Begreppet “hot girl summer” har ökat med 111 procent i svenska Tinder-medlemmars profiler mellan april och juni i år, något som tyder på att begreppet har återupplivats inför sommaren”, skriver Tinder i ett mejl till ELLE.

Sommaren är enligt en studie den bästa tiden att vara singel

Varför begreppet fått ett uppsving kan man såklart spekulera vidare i. Från Tinders håll tror man att det skulle kunna förklaras med att ”framförallt 18-25-åriga medlemmar värdesätter autenticitet och att vara sanna mot sig själva före de ger sig ut och dejtar”. Informationen kommer från företagets årliga rapport The future of dating.

”80 procent av 18-25-åringarna säger att det egna måendet är högsta prioritet när de dejtar och 79 procent vill att potentiella partners ska göra motsvarande prioritering. Dessutom menar tre av fyra att en match är mer attraktiv om de är öppna för att prioritera sitt mentala välbefinnande”‚ skriver Tinder i mejlet.

En studie från Tinder visar även att sommaren är den bästa tiden att vara singel. Det tycker nämligen 60 procent av de tillfrågade. Faktum är att det också är så att hela 40 procent medger att de övervägt att bryta med en partner inför de soligare månaderna för att kunna leva singellivet under sommaren.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons