Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024BridgertonTv-serier

Hanna Fribergs hot girl summer: 5 tips för att komma över din hjärtesorg

30 mar, 2023 
AvLouise Berglund
Hanna Friberg
Hanna Friberg är nybliven singel. För ELLE berättar hon om uppbrottet, sin kommande hot girl summer och ger sina fem bästa tips på hur man går vidare efter att en relation tagit slut.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
VIDEO: Kändisar som blivit brutalt dumpade av andra kändisarBrand logo
VIDEO: Kändisar som blivit brutalt dumpade av andra kändisar

Hanna Friberg har bloggat om sitt liv sedan hon var 14 år. Nu för tiden driver hon podden Mångadsvibe ihop med influencern Lojsan Wallin och uppdaterar framför allt via Instagram och Tiktok. För snart fyra veckor sedan gjorde hon och hennes dåvarande kille slut. Hanna blev dumpad och valde, två veckor senare, att publicera ett poddavsnitt där hon berättade om uppbrottet.

– Jag var chockad i flera dagar. För att det kom från ingenstans. Det var så oväntat. Allt vänds upp och ner, säger hon till ELLE.

Vi träffas på ett fik på Östermalm en fredagsförmiddag i mars. Hanna har redan hunnit med att gästa morgonradion. Hon berättar att hon spelade in det utelämnande poddavsnittet i sitt hem.

Annons

Beslutet att publicera det, hur resonerade du där? Var det jobbigt att lägga ut det?

– Ja. Jag skickade det här avsnittet till så många kompisar och bad dem lyssna med kritiska ögon. Jag var väldigt i stunden när jag spelade in. Oftast spelar vi in vår podd i en studio på Kungsholmen. Men nu spelade jag in i sängen, hemma, en natt. För jag kände att det ändå kan vara lite fint att dela med sig av de riktiga känslorna.

Reaktionerna efter att Hanna varit öppen kring sin hjärtesorg har varit jättefina, berättar hon.

– Jag delade med mig av ett break up för ett år sedan också. Så jag vet av erfarenhet att det hjälpte mig jättemycket. Det är många som skrivit till mig om sina egna historier och tips. Jag är väldigt tacksam över att jag har mina plattformar och att så många människor bryr sig om en person de inte känner. Folk skriver och frågar hur jag mår. Det är jättefint. Och lägger ner så mycket tid på att skriva långa meddelanden.

Annons

Personer har till och med kommit fram på stan.

– Nu kan jag prata om mitt break up med en främling på stan. Jag har stått och gråtit med följare. Då har vi båda stått och gråtit. Det är jätteskönt på något sätt.

Hanna Friberg berättar om sitt break up
Hanna Friberg är nybliven singel.

Hur mår du idag?

– Idag mår jag faktiskt ganska bra. Jag är typ lite chockad över hur bra jag mår. Men jag vet att det har att göra med att jag är väldigt stark i mig själv. Jag har väldigt bra självkänsla. Jag vet att jag är bra som jag är. Det är inget fel på mig. Jag vet att jag är en härlig person. Sen är jag också duktig på att lämna saker till universum. Det som är menat att hända händer. Jag kan vila i det och det är väldigt skönt när man går igenom något sånt här. För då blir det inte att jag går runt och ältar varför något hände på samma sätt.

Annons

På Hannas röda mobilskal står det ”Hugo”. Det är namnet på hennes taxvalp.

Vad betyder Hugo för dig just nu?

– Han betyder så mycket för mig just nu. Jag vet inte vad jag hade gjort utan honom. Det tror jag också har hjälpt jättemycket, att jag har honom. Jag känner mig inte lika ensam som jag gjort om jag varit helt själv. Även fast det är skitjobbigt att vara ensam med en hundvalp är det värt allting.

Vad händer framåt, ska du ha en hot girl summer?

– Ja, men det bli väl en hot girl summer, säger hon och skrattar åt uttrycket som inte är lika trendigt längre.

Jag tänker att vi ska ta tillbaka det begreppet nu, omlansera det!

– Ja! Det kommer det absolut bli! Jag kommer försöka fokusera på mig själv och göra grejer jag vill göra. Jag älskar ju Ibiza så jag kanske kommer spendera lite tid där i sommar.

Hanna Friberg på semester
På tjejresa! Ihop med Lojsan Wallin driver Hanna podden Måndagsvibe,

På sin story på Instagram publicerade Hanna nyligen bilder från en fotbollsmatch.

Det känns som att det var killar överallt? Typ en armé av män?

Annons

– Det är verkligen ett tips till alla nyblivna singlar, gå på fotbollsmatch! Det kryllar av killar där! Alla typer av killar!

Kan du tänka dig att gå på dejt med en snubbe?

– Jag är nog inte är redo för att dejta seriöst än men jag älskar att gå på dejt.

Det känns som att du är en person som är bra på att gå på dejt?

– Jag tycker att det är skitkul att gå på dejt! Så det ska bli kul när jag väl är där. För det är roligt. Och det har jag alltid tyckt!

Hanna Friberg fikar
ELLE passade på att fråga Hanna om hennes bästa tips för att gå vidare efter hjärtesorg.

Självklart går det inte att göra en intervju med Hanna och inte fråga om tips för hur man går vidare efter ett uppbrott. Jag ber Hanna om en lista på fem punkter med fokus på just det.

Annons

Hannas hot girl summer: 5 tips för att gå vidare efter ett uppbrott

1. Acceptera det

Nummer ett är att acceptera det. Och att prata mycket om det tror jag hjälper. Prata med vänner, skriv ner känslorna och bearbeta dem så att du inte trycker undan allting. Du behöver deala med det.

2. Planera in roliga saker

Planera in roliga saker för dig själv för att ha grejer att se fram emot, så att du inte känner att nu suger allting och inget är kul. Passa på att unna dig. Sist jag blev dumpad unnade jag mig en väska. Men det kan vara en tjejmiddag med dina kompisar. Klä upp er till tänderna, käka god mat och drick drinkar. Eller så kan det vara en weekend, en staycation i din egen stad eller faktiskt nästan vad som helst. Kanske en ny träningsform du velat prova.

3. Våga tacka ja

Även om du kanske inte riktigt känner för att gå på en aw med jobbet, gör det. Men om du verkligen känner att ”jag orkar inte, idag vill jag bara hem och gråta i min säng”, då är det såklart fine. Men försök komma ut. Jag jobbar hemifrån så för mig är det viktigt att tacka ja till saker för att inte sitta hemma i pyjamas. I helgen ska jag till exempel på en LUS med en tjej jag inte känner speciellt väl.

Annons

4. Radera och blocka exet

Det här är den svåraste punkten, men som är så viktig för mig. Radera exet. Blocka på Instagram. För om du bara döljer kan du fortfarande stalka runt och det gör dig bara sämre. Göm undan bilder i kamera-albumet, det finns en funktion för det. Fokuset ska inte ligga på vad ditt ex gör, vilka ditt ex umgås med eller hur ditt ex mår. Fokuset ska ju vara på dig själv. Och det blir mycket enklare såhär. Sen kan det vara svårt om man till exempel delar bostad. Men då kan man göra det i den mån man kan. Till exempel dölja exets vänner på sociala medier. Även om jag förstår att man är nyfiken så skadar det bara en själv.

5. Sätt upp ett personligt mål

Det kan vara litet som stort! Men bestäm dig för något du vill göra. Sätt upp delmål så att du har något att fokusera på, som tar upp din tid. Jag vill starta ett företag som jag funderat på i flera år. Och nu har jag bestämt mig för att göra det. Men du kanske till exempel alltid velat lära dig att måla - ta tag i det då!

Se OCKSÅ: kändisar som gjort slut men sedan återförenatsBrand logo
Se OCKSÅ: kändisar som gjort slut men sedan återförenats
Annons