Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuer

Oväntade egenskapen som är viktigast för personer som dejtar

22 jun, 2023 
AvPenellope Ness
Oväntade egenskapen som är viktigast för personer som dejtar
Hot girl summer? Cuffing season? Oavsett säsong är en första dejt alltid lite extra pirrig. En ny undersökning visar vilken egenskap de flesta egentligen söker efter hos en potentiell partner.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
"Varje avvisande blir som ett betyg på en själv"Brand logo
"Varje avvisande blir som ett betyg på en själv"

Den absolut bästa dejtingsäsongen är äntligen här – sommaren. Med det varma vädret kommer också en längtan efter en spännande sommarromans. Därför är det allt fler som passar på att uppdatera sina profiler, träffa nya människor och är mer än villiga att prova på något nytt.

Enligt en ny undersökning från dejtingappen Hinge spelar utseende och inkomst mindre roll än vad många tror. Istället finns det en (något otippad) egenskap som allt fler singlar letar efter. Över hälften av de svenska dejtarna på Hinge svarar nämligen att de främst söker känslomässig sårbarhet hos en partner.

Svårt att visa sig emotionellt sårbar

Samtidigt visar undersökningen att det är lättare sagt än gjort att själv våga visa sig emotionellt sårbar. 37 procent av av svenskarna i undersökningen håller med om att det är bra att uppvisa sårbarhet på en första dejt medan enbart 21 procent säger att de faktiskt uppvisat sig själva sårbara på första dejten.

Annons

– Vi tycker ofta att vi ska presentera en perfekt version av oss själva för andra. Ändå är det våra brister som gör oss mest attraktiva. Och att se någon annan vara känslomässigt sårbar och uppriktig kring livets mot- och medgångar gör att vi känner oss mer bekväma med att våga vara oss själva. Vi känner oss som närmast med personer som öppnar upp sig för oss och avslöjar vad som verkligen sker i deras liv, säger dejtingexperten Logan Ury i pressmeddelandet.

3 tips för att våga visa dig mer sårbar

Det finns flera tips för hur du kan visa dig mer emotionellt sårbar som du kan ta mig dig till nästa dejt.

1. Värderingar

Diskutera dina värderingar, helst redan på första dejten. Även om det kan vara läskigt visar det att du vågar framföra dina känslor och åsikter vilket, enligt undersökningen, många uppskattar.

2. Känslor

Många anser att det är attraktivt när en potentiell partner vågar prata öppet om sina känslor under första dejten. Därför kan det vara bra att öva på att, i rätt stund och på ett bra sätt, uttrycka vad du känner.

3. Förhoppningar och rädslor

Det sista du kan tänka på under en första träff är att öppna upp om förhoppningar och eventuella farhågor kring ett framtida förhållande. Det tycker många svenska dejtare är ett gott tecken när de träffar någon ny.S

Källa: Hinge

Foto: Valentina Valdinoci/launchmetrics.com/spotlight

Se Khloé Kardashians dejtinghistoriaBrand logo
Se Khloé Kardashians dejtinghistoria

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons