Netflix nya (oväntade) satsning – en linjär tv-kanal

09 nov, 2020 
AvEmma Castman
AvEmma Castman
Netflix går mot strömmen och satsar på linjär tv. Här är allt vi vet om den nya funktionen Direct.
Annons

För att tillfredsställa alla typer av tv-tittare experimenterar Netflix regelbundet med olika typer av funktioner. Från synkroniserat tv-häng med vänner på distans till interaktiva topplistor – och nu senast en kanal för linjär tv.

Det är i ett pressmeddelande som Netflix meddelar att de med konceptet Netflix Direct hoppas kunna locka till sig tv-tittare som inte orkar välja program aktivt.

"Du kanske inte känner för att välja själv, eller så är du ny och försöker känna dig fram, eller vill bara överraskas av något nytt och annorlunda", säger Netflix i ett uttalade enligt tidningen Variety.

Lanseras först i Frankrike

Netflix Direct beskrivs enklast som en linjär tv-kanal där utvalda filmer och serier rullar precis som på vanlig tv. De tittare som hoppar in i kanalen ser alltså samma sak som alla andra och har ingen möjlighet att spola tillbaka, spola fram eller pausa.

Förutom att hjälpa användare att hitta något att titta på vill Netflix även synliggöra nya program som tittarna kanske inte hade valt själva. Som det ser ut nu kommer det endast gå att titta på Netflix Direct i en webbläsare, och inte i själva appen.

Annons

Tjänsten lanseras på prov i Frankrike, och att det är just det landet som får agera testpiloter menar Netflix är för att de har en omfattande konsumtion av linjär-tv samt att ”många tittare gillar idén av ett programflöde som inte kräver att de behöver välja vad de ska se på”.

Lanseringen är planerad till i början av december men redan nu har funktionen haft smygpremiär i ett fåtal utvalda områden. Om Netflix Direct senare introduceras i andra länder är inte klart.

Foto: Netflix

4 serier du inte får missa på Netflix - i november
4 serier du inte får missa på Netflix - i november

LÄS MER:

Annons
Innehåller annonslänkar