Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Young royalsRöda mattan

Munskölj och dockor – så filmar tv-serierna kyssar under corona

15 okt, 2020 
AvLouise Berglund
AvLouise Åström
Riverdale kyssar
Munskölj, dagliga tester och skyltdockor. Tv-seriernas produktioner tvingas bli kreativa på grund av säkerhetsåtgärderna som pandemin kräver. Såhär jobbar man i tv-branschen för att undvika smittspridning.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Den fortfarande pågående coronapandemin påverkar oss alla på många sätt. För en hel del människor har hemmajobbande blivit det nya normala.

Men alla jobb går ju faktiskt inte att sköta hemifrån. Som att vara skådespelare till exempel. Oavsett om det är en tv-serie eller teaterpjäs du jobbar med. På grund av säkerhetsskäl har många av våra favoritserier behövt skjuta upp sina planerade inspelningar. Till exempel är både säsong två av Euprohia och säsong fyra av Handmaids tale framflyttade.

Nu har dock en del tv-serier återupptagit sina inspelningar. Men med coronaförebyggande åtgärder. Och det visar sig att man jobbar på olika sätt.

Så filmaS tv-serierna under corona:

Riverdale

Kyssar i . Riverdale
KJ Apa kysser Camila Mendes i Riverdale.

Den populära tv-serien Riverdale har behövt pausa inspelningen flera gånger. Men i ett inlägg på Instagram har skådespelaren KJ Apa, som gör rollen som Archie Andrews, delat med sig av deras nya rutin.

Annons

”Vårt nya normalläge är att vi måste använda munskölj innan varje tagning då vi ska kyssas”, skriver han.

I videon han publicerat syns han och Camila Mendes gå igenom rutinen där de tilldelas munsköljen av en person iklädd skyddsutrustning. De måste därefter skölja munnen i en minut innan de ombeds spotta i varsin plastpåse.

Glamour

Kyss i Glamour
Inga fler skyltdockor i tv-serien Glamour.

Såpan Glamour, som i USA har det betydligt längre namnet The Bold and the Beautiful, är kanske den tv-serie som valt den mest extrema åtgärden under corona. De lät sina skådespelare kyssa skyltdockor istället för varandra. Det här blev såklart viralt på Twitter eftersom det såg extremt stelt och märkligt ut, trots ett försök att dölja det med närbilder.

Annons

Efter detta har dock produktionen valt ett annat sätt att filma kyss-scenerna. Faktum är att skådespelarnas riktiga partners har kallats in för att agera "stunt-doubles". Det berättar seriens producent, Bradley Bell, i en intervju med Hollywood Reporter.

Supernatural

Supernatural tv-serie
Alla i produktionen av tv-serien Supernatural testades tre gånger i veckan.

Den amerikanska tv-serien Supernatural filmade klart sina sista avsnitt under corona. Enligt Variety förekom ett helt gäng säkerhetsåtgärder. Till exempel testades alla i produktionen, omkring 360 personer, tre gånger i veckan. Dessutom delades de anställda upp i sju grupper för att lättare hålla den sociala distanseringen. Huvudrollsinnehavarna, Jensen Ackles och Jared Padalecki, har själva berättat att de kände stort ansvar.

Annons

”Alla var till och med mer försiktiga än vad produktionen krävde. Vi valde till exempel att inte gå ut på helgerna”, säger Padalecki till Variety.

Orca

Josefine Bornebusch filmen Orca
Fördelen med en film om social distansering är att skådespelarna inte behöver ses.

Orca är namnet på den film som Josefin Bornebusch skrev medan inspelningen av ett annat av hennes tv-projekt var tvunget att pausas på grund av pandemin. Och trots att Orca handlar om både kärlek och intimitet behövde skådespelarna aldrig träffas eftersom filmen utspelar sig under social distansering.

Vi kommer att få följa dem via skärmar när de tvingas isolera sig. I en intervju med Moviezine har Bornebusch berättat att hon jobbade med ett minimalt inspelningsteam och endast en skådespelare i taget, som inte hade någon motspelare på plats.

Talang

Bianca Ingrosso final Talang 2019
Bianca Ingrosso på finalen av Talang 2019, innan corona fanns i våra liv.

Talang är ingen romantisk serie där kyssar förekommer. Men precis som alla tv-inspelningar krävs det åtgärder för att årets omgång av Talang ska kunna genomföras. På sin Instastory har Bianca Ingrosso, som sitter i juryn även i år, delat med sig av att hon coronatestas dagligen.

Annons

”Inleder varje dag med ett coronatest. Väntar nu på resultat och dricker kaffe”, skriver hon på Instagram.

Idol

Idoljury 2020
Årets idoljury!

Precis som Talang brukar det inte förkomma kyssar i Idol. Däremot är det vanligt att idolerna umgås tätt och vid flera tillfällen under tidigare säsonger har det ryktats om romanser deltagarna emellan. I årets omgång av Idol har produktionen haft det tufft eftersom coronasmitta utbröt bland deltagarna. De har därför behövt hållas isolerade och framträdanden har fått göras via hotellrummen.

Enligt källor till Aftonbladet coronatestas deltagarna varje dag. Pressansvarig vill inte gå in på exakta detaljer men bekräftar att deltagarna testas kontinuerligt.

Läs mer:

Fysiska modevisningar - kommer de att försvinna?

Här är virusfilmen som alla vill se under coronapandemin

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons