Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Young royals

Här är virusfilmen som alla vill se under coronapandemin

16 mar, 2020 
AvAnaïs González Cruz
Man skulle kunna tro att filmer om sjukdomar är det sista som allmänheten vill se under rådande omständigheter. Men tvärt om har COVID-19 faktiskt ökat det intresset.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Efter coronavirusets utbrott har miljoner människor försatts i karantän runt om i världen. I Europa är Italien och Spanien bland de värst drabbade länderna och här i Sverige har över 1 000 personer bekräftats smittade.

Folkhälsomyndigheten har nu förbjudit evenemang med mer än 500 personer och uppmanar alla att tvätta händerna noggrant flera gånger om dagen. Känner du dig det minsta sjuk ska du stanna hemma och undvika kontakt med andra i den mån det är möjligt.

Men att sitta i karantän kan vara riktigt långtråkigt. Många fördriver tiden med att streama och ladda ner filmer och serier – i synnerhet de som handlar om sjukdomar och pandemier. Nya siffror visar nämligen att filmer som Outbreak (1995) och Contagion (2011) åter blivit enormt populära.

Contagion – en av årets mest nedladdade filmer

I Contagion blir mamman Beth plötsligt sjuk efter en affärsresa i Hong Kong. När hon hastigt avlider har läkarna inget svar på vad som hänt och snart insjuknar miljoner människor världen över med samma symptom. Gwyneth Paltrow, Matt Damon, Jude Law och Kate Winslet är några av skådepelarna i filmen, som regisserats av Steven Soderbergh.

Annons

Dramathrillern finns dock inte på Netflix, vilket har lett till tusentals illegala nedladdningar. Filmen är redan en av de mest nedladdade i år och klättrar även högt på iTunes lista över de mest populära hyrfilmerna, enligt The Independent.

Flera medier har varit snabba att dra paralleller mellan Contagion och den rådande spridningen av COVID-19, även Gwyneth Paltrow som spelar Beth i filmen:

”Jag har redan varit med i den här filmen. Var försiktiga. Skaka inte hand. Tvätta händerna med jämna mellanrum”, skriver skådespelerskan i ett inlägg på Instagram, där hon bär ansiktsmask.

Filmens manusförfattare Scott Z. Burns är däremot förfärad över allmänhetens kopplingar till Contagion och coronaviruset. I en intervju med The New York Times berättar Burns att han får tonvis med frågor om COVID-19 på sociala medier:

– Det gör mig orolig att folk hellre väljer att fråga en manusförfattare om råd än en läkare, säger han i intervjun.

Vill du se Contagion? I Sverige kan du hyra filmen på bland annat SF Anytime, iTunes och Viaplay.

Contagion – trailer:

Foto: TT

LÄS MER:

Corona: Här är evenemangen som ställs in eller skjuts upp i Sverige

Filmpremiärerna som skjuts upp på grund av corona

Margaux vill nå ut med rätt information om corona

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons