Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024BridgertonTv-serier

Miley Cyrus kommenterar bråket med Sinéad O'Connor

28 aug, 2023 
AvLinda Strömbäck
Miley Cyrus
Miley Cyrus är aktuell med ny musik. I fredags släppte stjärnan låten Used to be young och kommenterade samtidigt bråket med den nu avlidne artisten Sinéad O'Connor.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Miley Cyrus stilresa genom årenBrand logo
Miley Cyrus stilresa genom åren

När Miley Cyrus släppte Wrecking Ball 2013, gick irländska artisten Sinéad O'Connor (bland annat känd för låten Nothing compares 2 U) ut och kommenterade musikvideon i ett öppet brev. Sångerskan menade då att Miley Cyrus lät sig sig prostitueras av musikbranschen genom att släppa videon. Miley Cyrus svarade genom att skämta om Sinead O'Connors mentala hälsa, och jämförde henne med skådespelaren Amanda Bynes som åkt in på sjukhus vid flera tillfällen samma år. Nu, 10 år senare, kommenterar Miley Cyrus bråket igen.

Annons

Miley Cyrus: ”Var beredd på kontroverser och backlash”

I en intervju med ABC säger Miley Cyrus att hon visste att musikvideon skulle röra upp känslor hos publiken.

– Jag var beredd på kontroverser och backlash, men jag förväntade mig inte att andra kvinnor skulle trycka ned mig och vända sig emot mig. Särskilt inte kvinnor som varit i samma position som jag tidigare, säger Miley.

– När jag fick brevet från Sinéad O'Connor hade jag ingen aning om vilket stadie hon var i psykisk. Jag var bara 20 år och förstod inte riktigt vad mental ohälsa innebar. Det enda jag såg var att en annan kvinna sagt åt mig att det här inte min egna idé.

Miley säger också att hon upplevde att hon under lång tid hade blivit ifrågasatt när det kom till hennes val i livet.

– Jag tror att jag vid den tidpunkten hade blivit dömd för mina val så mycket att jag blivit helt utmattad, och jag var äntligen på en plats där jag börjat ta mina egna beslut. Att få det kritiserat gjorde mig upprörd.

Annons
Miley Cyrus.
Miley Cyrus.

Sinéad O'Connor död

Miley Cyrus passar även på att framföra sina kondoleanser eftersom Sinéad O'Connor nyligen gick bort, 56 år gammal. Stjärnan påträffades livlös i sin bostad i London 26 juli och dödförklarades även på platsen. Polisen misstänker inte att något brott ligger bakom artistens bortgång, men ännu har ingen dödsorsak fastställts.

– Gud välsigne Sinead O'Connor, på riktigt, på fullaste allvar, säger Miley.

Sinead O'Connor.
Sinead O'Connor.

Källa: NME

Foto: TT

Allt du vill veta om skinboosters – ELLEs skönhetsredaktör ger sina bästa tipsBrand logo
Allt du vill veta om skinboosters – ELLEs skönhetsredaktör ger sina bästa tips
Annons