8 tips på läskiga serier att streama

10 okt, 2022 
AvEmma Castman
8 tips på läskiga serier att streama
Gillar du otäcka serier som får pulsen att slå? Då ska du definitivt läsa vidare. Här listar vi åtta tips på sevärda titlar inom genren skräck.
Annons
Video: 5 svenska filmer som har premiär under hösten 2022
Video: 5 svenska filmer som har premiär under hösten 2022

Mysiga feel good-serier i all ära, men ibland är det något adrenalinhöjande man vill åt. Spana in listan nedan och ta del av några av de bästa och läskigaste serierna som går att streama just nu!

Otäcka tv-serier som är servärda

The Haunting of Hill House

Mystisk skräckdramaserie som är en modern nytolkning av Shirley Jacksons klassiska roman från 1959. Handlar om en familj som tvingas växa upp på ett ökänt spökhus och som sedan återvänder flera år senare för att konfrontera skräcken de då tvingades utså.

Går att streama på: Netflix

Midnight Mass

Ytterligare skräckserie från skaparen av The Haunting of Hill House. Handlar om en karismatisk ung präst som kommer till ett döende samhälle och är i desperat behov av nytt hopp. Förutom religiösa uppvaknanden och otroliga mirakel för han även med sig skrämmande omen.

Annons

Går att streama på: Netflix

Supernatural

Mystisk dramaserie om bröderna Winchester som likt sin pappa valt att bekämpa övernaturlig ondska. Tillsammans är de på ständig jakt efter skepnader som de flesta bara tror existerar i sagor eller mardrömmar…

Går att streama på: HBO Max och Amazon Prime

American Horror Story

Hyllad skräckdramaserie som fokuserar på olika karaktärer och platser så som ett hus med ett mordiskt förflutet, ett hemsökt hotell och ett häxförbund...

Går att streama på: Disney+

Castle Rock

Psykologisk skräckserie som utspelar sig i Stephen Kings multiversum. Handlingen äger rum i den fiktiva staden Castle Rock i Maine och varje avsnitt har olika teman kretsande kring mytologi, mörker och ljus.

Går att streama på: HBO Max

Ratched

Mörk thrillerserie som utspelar sig 1947 och handlar om Mildred Ratched som börjar jobba som sjuksköterska på ett stort psykiatriskt sjukhus. Under hennes eleganta yta visar det sig så småningom finnas ett växande mörker.

Annons

Går att streama på: Netflix

Penny Dreadful

Mystisk dramaserie om Sir Malcolm som har förlorat sin dotter efter att några av litteraturhistoriens mest skrämmande figurer oväntat har kommit till liv. Nu är han villig att göra allt för att få henne tillbaka.

Går att streama på: HBO Max och Paramount+

Hemlock Grove

Mörk skräckserie som utspelar sig i den lilla staden Hemlock Grove i Pennsylvania. Här är hemligheter en naturlig del av vardagslivet och mitt bland invånarna bor den värsta ondskan.

Går att streama på: Netflix och SF Anytime

Foto: TT

Se också: Gizem Kling Erdogan: "Hon har jävligt bra stil"
Se också: Gizem Kling Erdogan: "Hon har jävligt bra stil"
Annons
Innehåller annonslänkar