Artikeln innehåller reklamlänkar

Fixa årets roligaste halloweenfest! Vi har samlat allt från lekar till dekorationer och utklädnader

Halloween dekorationer

Halloween 2022 – allt för en lyckad fest.

Är du sugen på att anordna en snygg halloweenfest och vill ha inspiration för hur du ska dekorera? Här har vi samlat våra bästa tips på pynt och dukning för att sätta rätt stämning för din halloweenfest.
14 oktober, 2022

Hösten närmar sig med stormsteg och snart är det dags för säsongens stora högtid- Halloween. Under de mörkaste månaderna är det alltid kul att hitta sätt att göra vardagen lite roligare. Varför inte passa på att bjuda in dina vänner till en spexad halloweenfest? I år räcker det inte med utklädnader- vi går all in på allt från dekorationer till mat och dryck för en riktig helhetsupplevelse. Se våra enkla tips på dekorationer för en lyckad halloweenfest nedan.

När är halloween?

Halloween infaller alltid under samma datum, vilket är 31 oktober. Ursprunget för högtiden kommer från Irland där man trodde att de döda reste sig ur graven för att skrämma människorna på jorden. I Sverige har vi firat Halloween sedan början av 1990-talet och skräcktemat ligger fortfarande centralt för högtiden.

Halloween dekorationer

Det kan kännas klurigt att dekorera under årets alla högtider utan att kompromissa med sin egen stil och Halloween är inget undantag. Vi tror främst på att blanda upp det du redan har i hemmet med dekorationer i en begränsad färgskala, för att skapa en fin balans. Utöver halloweenpynt finns en mängd sätt att skapa rätt stämning.

5 tips för en lyckad halloweendukning


 1. Det är alltid kul att gå all in på teman så testa att ha halloweentema på även mat och dryck. Servera till exempel en röd drink eller ett bakverk med spökdekorationer. Låt kreativiteten flöda!


 2. Ta inspiration från naturen och hämta lite kvistar eller murgröna från trädgården som fungerar som dekoration på bordet. För att göra det festligare kan du pynta kvistarna med små dekorationsspindlar.

 3. Det är inte bara inom mode som du kan jobba lager på lager! Testa till exempel att lägga en duk i grunden och en löpare ovanpå för en fin kontrast.


 4. Spara gamla glasburkar och dekorera dessa med halloween-motiv med hjälp av sprayfärg eller hobbyfärg. Fyll med godis och ställ ut på borden under middagen.

 5. Satsa på mysig belysning. Skippa att tända taklampan och kör istället på punktbelysning så som mindre bords-och-fönsterlampor, ljusslingor eller (många!) tända ljus. Perfekt i höstmörkret!

Halloween dukning

Första steget till att skapa en lyckad halloweenbjudning är att dekorera bordet. Vi satsar på en kombination av roliga dekorationer och hållbara material i svart, lila och vinrött.

Här finns allt pynt du behöver inför halloween! (länk till My perfect day)

Linneduk, H&M Home

Grunda med en ordentlig duk i en mörk nyans. Denna fina duk är en klassiker som du även kommer kunna använda vid senare tillfällen. Köp linneduken här (länk till butik).

Halloween duk

Klicka på bilden för att komma till produkten.

Löpare spindelnät, My Perfect Day

Komplettera med ett roligt tygstycke att lägga över duken, som denna med spindelnätsmönster. Se produkten här (länk till My perfect day).

Halloween löpare

Klicka på bilden för att komma till produkten.

Drinkar i blodpåsar, My Perfect Day

Spexa till det och gör goda drinkar i dessa fejkblodpåsar med sugrör. Köp produkten här (länk till My perfect day)

Halloween blodpåsar

Klicka på bilden för att komma till produkten.

Ljusstakar i olika höjder för Halloween, Jotex

Skapa mysstämning genom att använda levande ljus. Dessa ljusstakar från Jotex leker med olika höjder vilket också gör dukningen mer intressant. Köp ljusstakar här (länk till butik).

Halloween ljusstakar

Klicka på bilden för att komma till produkten.

Murgröna girlang, My Perfect Day

Om du inte känner för att använda riktiga grenar och växter som dekoration, kan du testa dessa i plast. Använd för att pynta väggar, tak eller bord. Se girlangen här (länk till My perfect day).

Halloween girlang

Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Svart tallrik för Halloweendukning, H&M

Att duka med ordentligt porslin, snarare än engångsprodukter, är både bra för miljön och ser finare ut. Testa till exempel att duka med dessa snygga tallrikar från Åhlens. Se mer och köp tallrik här (länk till Åhléns).

svart tallrik

Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Minikittel, My Perfect Day

Dessa minikittlar är supergulliga att dekorera med. Fyll till exempel med godis och ställ ut på borden. Se produkten här (länk till My perfect day).

kittel halloween

Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Halloween-dekorationer

Det är inte bara bordet som ska dekoreras inför festen. Använd roliga takdekorationer och DYI-pyssel och placera ut hemma. Sätt i hallen för ett roligt första intryck eller skapa ett dansgolv för den senare delen av kvällen.

Girlang Halloween, My Perfect Day

Att slänga upp en girlang är bland de enklaste sätten att snabbt dekorera inför festen. Dessa med fladdermöss passar perfekt inför Halloween. Placera vid ingången eller längs med väggen i rummet. Girlangen finns att köpa här (länk till My perfect day).

girlang halloween

Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Ballonger, My Perfect Day

Ballonger är ett lätt sätt att skapa en festlig stämning. Välj en enfärgad variant som dessa snygga i vinrött (länk till My perfect day).

Halloween ballong

Klicka på bilden för att komma till produkten.

Pappmuggar Halloween, My Perfect Day

Ett 8-pack pappmuggar i svart med rinnande blod, perfekt till festen. Läs mer och klicka hem dem här (länk till My perfect day).

halloween pappmuggar

Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Spindelnät, My Perfect Day

Vitt spindelnät att dekorera med på bord, buffén eller runt om i hemmet. Se mer och köp det här. (länk till My perfect day)

Halloween spindelnät

Klicka på bilden för att komma till produkten.

Halloween – bakning

Passa på att baka halloween-inspirerade bakelser inför halloween och bjud på under festen.

Sockerögon för Halloween bakning, My Perfect Day

Ett 24-pack sockerögon till alla typer av godsaker såsom cakepops, cupcakes eller bakelser. Se mer och köp dem här (länk till My perfect day).

halloween bakning

Klicka på bilden för att komma till produkten.

Formar för Halloween bakning, My Perfect Day

Lägg muffinsarna i formar, till exempel dessa i Halloween-färger. Köp muffinsformar här (länk till My perfect day).

muffinsformar

Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

GÖRA EGNA HALLOWEEN DEKORATIONER

Håll ned kostnaden för dina halloweendekorationer genom att göra dina egna. Testa till exempel att måla om prylar du har hemma med hoobyfärg.

Hobbyfärg för Halloween pyssel, Skapamer

Dessa hobbyfärger kommer i flerpack och fungerar för en mängd olika material. Se detta flerpack (länk till Skapamer.se).

Halloween hobbyfärg

Klicka på bilden för att komma till produkten.

Halloween aktiviteter

När festen väl är igång kan det vara kul att ha några aktiviteter inplanerade, speciellt om du bjudit in flera sällskap som inte känner varandra. Testa någon av aktiviteterna nedan.

 1. Måla egna pumpor

 2. Kör ett populärkultursquiz med tema skräck

 3. Ge ut pris för bästa utklädnad

 4. Gå bus eller godis (om det är barn i sällskapet)

 5. Sätt stämningen- planera in ett murder mystery!

 6. Tävla om vem som gör den bästa halloweendrinkenHär finns allt pynt du behöver inför halloween! (länk till My perfect day)

HALLOWEEN SMINKNING

Klicka på länken för att komma till artikeln.
Inspireras av kändisarna – snyggaste halloweensminkningarna du enkelt kan göra hemma

Halloween mat

Klicka på länken för att komma till artikeln.
7 goda och läckra maträtter till halloweenbuffén

Halloween kläder

6 riktigt enkla (och snygga) utklädnader till Halloween
Höstig pumpamartini – perfekt drink till Halloween
0:33

Efter reklamen: Höstig pumpamartini – perfekt drink till Halloween

(0:33)

Slå på ljud