Kourtney Kardashian kritiseras hårt efter sitt uttalande om cancer

05 nov, 2020 
AvElin Jonsson
AvEmelie Tholin
När Kourtney Kardashian lät sina 100 miljoner följare veta att munskydd ökar riksen för cancer, överöstes hon av kritik.
När Kourtney Kardashian lät sina 100 miljoner följare veta att munskydd ökar riksen för cancer, överöstes hon av kritik.
Annons
Allt om familjen Kardashian/Jenner
Allt om familjen Kardashian/Jenner

Nu kritiseras Kourtney Kardashian efter det att hon publicerat ett inlägg på Instagram med texten:

”Dessa blå munskydd som man får tilldelade till sig i mataffärer och på flygplatsen är gjorda av PFTE, ett ämne med syntetisk fluor”, började inlägget som sedan mynnade ut i att användningen av dessa masker kunde ”öka risken för tumörer och cancer”. Inlägget forsätter:

”Hög exponering kan orsaka influensaliknande symtom och blödningar i lungorna, vilket kan leda till kvävning.”

Följarna menar att hon sprider falsk information

Hennes cancer-uttalande fick flera av hennes 102 miljoner följare att haja till – och fräsa ifrån, de tyckte nämligen inte att hennes budskap i texten höll rent faktamässigt.

”Det är ytterst oansvarigt av dig att publicera denna typ av innehåll, när du är medveten om storleken på din plattform. Speciellt i dessa tider när fejkad information sprids som löpeld, och även i tider när vi verkligen behöver använda munskydd”, twittrade en person.

Annons

En annan hakade på i den långa tråden:

”Det är väl en sak att vanligt folk på sina sociala medier påstår att munskydden orsakar cancer. Men det är något helt annat när Kourtney Kardashian gör det på sin Instagram som har över hundra miljoner följare”.

Amerikanska chefsläkaren William satte sig emot Kardashian

Även den amerikanska chefsläkaren William Cance, fräste ifrån över Kourtney Kardashians inlägg, rapporterar Marie Claire.

– Det finns inga bevis för att PFTE i ett munskydd skulle orsaka cancer, säger han enligt den amerikanska sajten samtidigt som han poängterar att han använder dessa munskydd dagligen i sitt arbete.

I skrivande stund har Kourtney Kardashian inte uttalat sig om kritiken, men inlägget är borta ur flödet.

Foto: TT

LÄS MER:

Annons