Populärt: Sofia Richie GraingeKonserter 2024BridgertonTv-serierBoktipsKrönikor

Därför pratar alla om nya konspirationsteorierna kring Britney Spears

13 dec, 2022 
AvLinda Strömbäck
Britney Spears
Free Britney-rörelsen var en bidragande faktor till att Britney Spears friades från sitt förmyndarskap. Men nu har det börjat dyka upp nya hashtags som Find Britney och Where is Britney på sociala medier. Här är allt vi vet om de nya konspirationsteorierna.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Se 5 av 90-talets popstjärnor då och nuBrand logo
Se 5 av 90-talets popstjärnor då och nu

2020 skapades det stor uppmärksamhet kring Free Britney-rörelsen, efter att fans börjat reagera på Britney Spears uppdateringar på Instagram. Ett av de första tecknen som fått fansen att fundera över stjärnans mående var de osammanhängande inlägg och klipp som publicerades på hennes Instagram-konto. Kommentarsfälten fylldes med spekulationer om att bilderna, klippen och texterna skulle kunna vara ledtrådar, alternativt tecken på att någon annan kontrollerade stjärnans konto.

Annons

Efter att Britney Spears sedan blev fri från sitt förmyndarskap år 2021, trodde fansen att stjärnans liv (och Instagram-konto) skulle förändras avsevärt. Men nu har nya hashtags som Find Britney och Where is Britney börjat cirkulera efter att vissa fans hävdat att Britney inte alls är fri.

Här är de nya konspirationsteorierna kring Britney Spears och händelserna bakom dem.

Tror att Britney Spears Instagram-konto kontrolleras

Efter att Britney Spears publicerat ett antal inlägg på Instagram, har fansen återigen börjat tro att det är någon annan som kontrollerar stjärnans konto. Vissa hävdar nämligen att det inte ens är Britney på bilderna eller klippen – utan en deepfake eller en imitatör. Fans menar också att det postats en hel del gamla klipp, vilket bidragit till teorin.

På stjärnans födelsedag den andra december, reagerade fansen även lite extra på ett inlägg som Britney postat om systern Jamie Lynn. Tidigare i år släppte nämligen Jamie Lynn en bok där hon skrivit om sin syster, vilket skapade friktion i systrarnas relation. Men på sin födelsedag hyllade istället Britney sin syster.

Annons

”Grattis till dig för att du är så modig, inspirerande och för att du jobbat så hårt med din show. Du är inte ensam. Om någon vet hur det känns så är det jag. Min lillasyster, jag älskar dig!” skrev Britney – men raderade inlägget strax därefter.

Samtidigt postade hon ett liknande inlägg om sina söner – som hon också nyligen haft ett offentligt bråk med, och inte träffat på flera månader.

”Till mina pojkar. Jag älskar er. Jag skulle dö för er. All lycka till er mina hjärtan. Jag skulle göra vad som helst för att få röra vid era ansikten. Skickar all min kärlek till er” stod det i inlägget. Och kommentarerna började genast strömma in.

”Inget av det här låter vettigt. Det här konstiga sättet att formulera sig låter inte alls som Britney när hon pratade i rätten. Hon var vältalig och det har hon alltid har varit” kommenterade en följare.

Britney Spears på restaurangen Nobu

Samma dag som Britney fyllde år, hävdade en kvinna vid namn Karina att hon träffat på Britney Spears på den populära restaurangen Nobu. I en TikTok berättade kvinnan att Britney ska gått fram till hennes bord, plockat upp hennes bebis och pussat den på kinden. Hon hade senare fått reda på att Britney haft influensa, något Britney berättade på Instagram, och tyckte därför att hela händelsen var märklig. Samtidigt som fans reagerat på händelsen på Nobu, är det andra som menar att den är fejkad. TikTok-filmen har också raderats i efterhand.

Annons
@yourbestfriendjoshua This woman claims Britney Spears DID in fact go to NOBU on her birthday, but I’m not buying it. Here’s why… #britneyspears #reaction ♬ original sound - Joshua Pingley

TEORIN ATT SAM TAGIT ÖVER BRITNEYS INSTAGRAM KONTO

Även ett klipp där Britneys make Sam sjunger för Britney på hennes födelsedag har skapat spekulationer. Filmen ska enligt fansen lagts upp med ett gammalt ljudklipp. Andra har också reagerat på sättet Sam pratar med Britney i videon. Många har även kommenterat att de tror att Sam ligger bakom Britneys konto.

@yourbestfriendjoshua Did anyone else find the video of Sam singing happy birthday to Britney Spears VERY strange…? #britneyspears ♬ original sound - Joshua Pingley
@whomamagonecheckme2 If i dont see a britney on ig live by TONIGHT i calling twitter#freebritney #findbritney ♬ original sound - Barb

Sam om Britneys Instagram

Under en frågestund på Instagram svarade Sam nyligen på frågan om han tagit över Britneys Instagram-konto.

”Jag skulle aldrig kontrollera någon som blivit kontrollerad i över 13 år”, skrev han då.

Samma dag avaktiverades Britneys konto – något som hänt sex gånger de senaste fyra månaderna. Enligt en källa till The New York Post ska Britney valt att ta en paus från plattformen – något Sam också kommenterade på sin Instagram.

”Sociala medier kan vara traumatiserande. Ibland är det bra att ta en paus. Hon har sin röst och är en fri kvinna. Jag respekterar hennes privatliv och kommer alltid se till att skydda det. Tack till alla hennes beskyddande fans” skrev Sam på sin Instastory.

Annons

”Med respekt för hennes privatliv så lägger jag inte upp grejer om henne 24/7. Och jag frågar henne alltid om lov om jag vill lägga upp något”

”Jag har alltid respekterat och stöttat hennes integritet. Jag ber er stöttande och beskyddande fans att göra samma sak. Ibland kan överbeskyddande skada mer än göra nytta”

Sam Asgharis instastory
Sam Asgharis instastory
Sam Asgharis instastory
Sam Asgharis instastory
Annons
Sam Asgharis instastory
Sam Asgharis instastory
Sam Asgharis instastory
Sam Asgharis instastory
Annons
Sam Asgharis instastory
Sam Asgharis instastory

Foto: TT, Instagram

Annons