Kendall Jenners avklädda bilder väcker stark kritik

16 feb, 2021 
AvJessica Rådne
kendall jenner
”Alla hjärtans dag på ingång”, skrev Kendall Jenner, 25, och postade en serie bilder som nu väckt stor kritik. Hon anklagas för att ha photoshoppat fram en närmast omänsklig figur.
Annons
Här är alla Kardashian-barnen
Här är alla Kardashian-barnen

Familjen Kardashian-Jenner är vana linslusar. De postar ständigt nya bilder från sina glamorösa liv och inte sällan får dem oss vanliga dödliga att känna en press över att nå upp till samma nivå av perfekt hy, smink, styling och kroppsform. Eller? Nu har familjens egen supermodell, Kendall Jenner, fått fansen att ifrågasätta om hon verkligen är så äkta som hon vill få det att framstå.

Poserade i Kim Kardashians underkläder

Det var under en fotosession för storasyster Kim Kardashians underklädesföretag Skims som Kendall under den gånga Alla hjärtans dag-helgen poserade i röda underkläder. I ett inlägg på Instagram som Kendall gett hashtagg BTS, behind the scenes, står hon och poserar i en minimal röd stringtrosa på ett podium. På överkroppen bär hon en röd bh. Bläddrar man vidare i bildspelet kommer en bild på när Kendall tar en selfie i en helkroppsspegel, och det är här som reaktionerna väckts.

Annons

För på bilden bär Kendall det röda settet underkläder, varav trosan är så minimal att den bara precis täcker hennes privata delar. Kendalls kropp ser dessutom ut som den på en Barbiedocka, vilket fansen är snabba att påpeka i kommentarsfältet.

Kendall svar på kritiken

Instagramkontot Problematic Fame som riktat in sig på att belysa skeva skönhetsideal och kändisars olika tricks för att se perfekta ut på bild postade under måndagen en story på Instagram som visade bilder på Kendall bakom kulisserna, kontra de hon själv lagt upp.

Kontot påpekade att ”Ingens navel är sådär minimal, ingen har en helt platt mage 24/7” och ”alla är vackra precis som de är. Det här löjliga photoshoppandet måste upphöra”.

Annons

Redan på lördagen kände Kendall sig manad att bemöta kritiken. Hon skrev på Twitter som svar på en följares kommentar att ”Jag är en extremt lyckligt lottad tjej. Tacksam för allt det jag har. Men jag vill att ni ska förstå att jag har dåliga dagar också och att jag hör er! Ni är vackra precis så som ni är!!! Det är inte alltid så perfekt som det verkar”.

Får stöd från Kylie och Khloé

Men Kendalls systrar tycks inte hålla med kritikerna. Lillasyster Kylie Jenner, 23, har kommenterat det ursprungliga Instagram-inlägget med ordet ”perf” samt en emoji med hjärtögon. Storasyster Khloé Kardashian skriver ”Jag förstår det bara inte... Hur kan du vara en levande människa? Du är såååååååå vacker jag klarar det inte”.

Annons

Kollektionen som Kendall poserade i heter passande nog Skims fits everybody, om någon nu skulle tvivla...

Foto: TT, Instagram

LÄS MER:

Annons
Innehåller annonslänkar