Tidigare medarbetare avslöjar Kanye Wests olämpliga beteende

23 nov, 2022 
AvPenellope Ness
Tidigare medarbetare vittnar om Kanye Wests manipulativa strategier och olämpliga beteende under samarbetet med Adidas.
Tidigare Yeezy- och Adidasmedarbetare vittnar om Kanye Wests olämpliga beteende under det långvariga samarbetet. Rapparen ska bland annat ha utsatt de anställda för mobbning, visat upp porrvideor och intima bilder på Kim Kardashian.
Annons
Här är allt vi vet om Kim och Kanyes skilmässa
Här är allt vi vet om Kim och Kanyes skilmässa

Det är få som undgått det avslutade samarbetet mellan Kanye West och Adidas, ett av flera märken som beslutade sig för att avveckla sitt samarbete med rapparen efter hans mycket kontroversiella uttalanden. Rolling Stone har nu publicerat ett öppet brev där svårigheter att arbeta med rapparen blir tydliga och det ska ha pågått under en längre tid. Flera tidigare anställda som arbetade med Kanye vittnar om de obekväma situationerna och trakasserierna som de fått utstå med artisten som designer.

Visade porr och intima bilder på Kim Kardashian

Knappt en månaden efter att Adidas bröt banden med Kanye på grund av hans uttalanden, har nu mer än 20 före detta Yeezy- och Adidasanställda beskrivit en väldigt destruktiv arbetskultur. Enligt flera tidigare anställda att han har använt porrvideor, mobbning och andra manipulativa strategier för att kontrollera de anställda.

Annons

De tidigare anställda på Yeezy och Adidas menar på att detta bara är ett av flera liknande incidenter som de fått genomlida med Kanye som designer. Många av dem säger även att han använde olika typer av härskartekniker och att det var vanligt att rapparen sexuellt trakasserade anställda, framförallt kvinnor. Och en person berättar att de bad om att få byta avdelning inom Adidas för att slippa arbeta tillsammans med Kanye.

Enligt uppgift testade rapparen ofta gränserna och tidigare medarbetare hävdar att han spelade upp pornografi för personalen under deras möten, ofta diskuterade porr och visade upp intima bilder av Kim Kardashian under anställningsintervjuer. Han ska även ha visat ännu mer explicita videor och bilder på Kim och en sexvideo som det dåvarande parat hade spelat in.

Ansvariga på Adidas var medvetna om situationen

Medlemmarna från Yeezy-teamet insisterar i avslöjandet att ansvariga inom Adidas varit medvetna om Kanyes problematiska beteende men har blundat för situationen. Detta har väckt frågor kring huruvida samarbetet mellan de två parterna kan ha fortsatt i så många år.

Annons

Svarar på kritiken

Som svar på kritiken gick en talesman för Adidas ut med ett kort uttalande som menade att företaget "inte kommer att diskutera privata samtal, detaljer eller händelser som leder till vårt beslut att avsluta Adidas och Yeezys samarbete och vägrar kommentera spekulationer."

Kanye West, som nyligen slutade arbeta med sin publicist och släpptes som klient av sina advokater, kunde inte nås för några kommentarer.

Foto: TT

Annons