Julia Fox avslöjar att hon dejtade Kanye West för Kims skull

22 nov, 2022 
AvLinda Strömbäck
Julia Fox
I början av 2022 möttes vi av nyheten att Kanye West börjat dejta modellen och skådespelaren Julia Fox. Bara två månader senare gick de skilda vägar. I ett nytt klipp på Tiktok berättar Julia nu om den riktiga anledningen till att hon dejtade Kanye – och att det var på grund av Kim Kardashian.
Annons
Här är 4 kändispar som gjort slut under 2022
Här är 4 kändispar som gjort slut under 2022

Strax efter Kanye West och Kim Kardashian separerat i början av året, började Kanye West dejta modellen Julia Fox. Relationen blev uppmärksammad i media, inte minst för att Julia utsågs till Kanyes nya musa, men också för deras matchande looks. Relationen blev däremot inte långlivad, utan tog slut ett par månader efter att den inletts. Nu berättar Julia Fox varför hon dejtade Kanye – och menar att det var för Kims skull.

Julia Fox om Kanyes uttalanden

Sedan uppbrottet från Kanye har Julia Fox använt sin plattform på TikTok för att uppmärksamma olika feministiska ämnen – exempelvis att åldras och den manliga blicken. Efter att Kanye sedan hamnat i blåsväder angående sina uttalanden på Instagram, fick Julia en kommentar på TikTok som lyfte hennes relation med Kanye. I kommentaren skrev följaren att hon önskar att Julia aldrig skulle dejtat ”en så känd och våldsam misogynist och antisemitist” – något Julia nu svarar på.

Julia Fox: ”Jag ville hjälpa Kim”

I ett klipp på TikTok berättar Julia att Kanye aldrig yttrat några liknande åsikter under tiden de varit ihop, men att han fortfarande hade olösta problem med Kim Kardashian. Julia berättar att hon alltid haft ett tycke för Kardashian-systrarna och att om hon fortsatte dejta Kanye, så kanske hon kunde hjälpa Kim.

Annons

– Jag fick en idé att jag kanske kunde få honom att sluta tjafsa med Kim offentligt. Att jag kanske kunde distrahera honom och istället få honom att gilla mig. Är det någon som kan göra det, så är det jag. När jag bestämmer mig för något, så ser jag till att det händer, berättar Julia Fox i klippet.

Julia Fox och Kanye West på Fashion Week i Paris
Julia Fox och Kanye West på Fashion Week i ParisJ M HAEDRICH/SIPA/Shutterstock

Julia Fox om varför hon lämnade Kanye

Hon berättar också att hennes plan fungerade så länge de dejtade, och Kanye slutade använda sociala medier och att prata om Kim.

– Han började istället prata om kläder, galna idéer, drömmar och framtidsutsikter. Det var riktigt fint. När han började twittra igen, hade vi gjort slut. Jag insåg att han inte ville ta emot min hjälp, och jag ville inte stanna i en dålig relation, berättar Julia.

Foto: TT

Annons
Innehåller annonslänkar