Populärt: Zara LarssonTaylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024

Kändisarnas fina hyllningar efter att Elliot Page kommit ut som trans

02 dec, 2020 
AvElin Jonsson
AvEmelie Tholin
Elliot Page kommer ut som trans – hyllas av kändisarna.
Under gårdagen delade skådespelaren Elliot Page ett långt Instagraminlägg i vilket han kom ut som trans. Nu ramlar hyllningarna från vänner, bekanta och Hollywood-stjärnor in. Och se även hustruns fina ord till sin käresta.
Annons

Videon kunde inte hittas

Skådespelaren Elliot Page är känd från storfilmer som Juno och Inception och Netflix-serien Umbrella Academy. Under tisdagskvällen skrev han ett långt inlägg där han kom ut som transsexuell.

”Hej kompisar, jag vill dela med er att jag är trans, mina pronomen är han/hen och mitt namn är Elliot. Jag är så glad över att kunna skriva detta. Att få vara här. Att få ha kommit till den här platsen i mitt liv. Jag känner mig överväldigad och tacksam för alla fantastiska människor som stöttat mig genom den här resan”, börjar Elliot Page (tidigare Ellen Page) sitt långa inlägg på Instagram.

Elliot Page skriver vidare hur betydelsefullt det är att ”äntligen älska den jag är” och att han inspirerats och funnit modet av många inom transrörelsen.

”Tack för ert mod, er generositet och ständigt jobb med att göra den här världen till en mer inkluderande och ömsint plats”, skriver han och fortsätter:

”Jag älskar att jag är trans. Och jag älskar att jag är queer. (...) Till alla transpersoner som måste hantera trakasserier, självhat, misshandel och hot om våld dagligen: jag ser er, jag älskar er och jag kommer att göra allt jag kan för att förändra den här världen till det bättre”.

Annons

Elliot Pages hustru Emma Porter ger sitt fulla stöd

Elliot Pages fru Emma Porter som han gifte sig med för två år sedan, delade enligt People ett fint inlägg på sin privata Instagram, i vilket det stod:

”Trans, queer och icke-binära personer är en gåva till världen”, började Emma Porters inlägg. ”Jag ber också om tålamod och privatliv men också att ni hakar på mitt totala stöd för trans-livet varje dag”.

”Jag är så stolt över Elliot Page. Elliots hela existens är en gåva i sig själv, lys på sötnos. Jag älskar dig så mycket”, stod det också i hustruns inlägg.

Hela kändis-eliten backar Elliot Page: ”Vår superhjälte”

Det är inte bara hustrun som stöttar och hyllar att Elliot Page nu tagit klivet och kommit ut som trans inför hela världen. Kändis-eliten fullkomligt skriker av lycka.

Superartisten Miley Cyrus skriver: ”Elliot äger!” under Elliot Pages inlägg. Ellen DeGeneres: ”Skickar kärlek till min vän. Du inspirerar mig med din styrka, ditt mod och din ärlighet”. Alyssa Milano tackar Elliot Page för sitt ärliga inlägg. Och Hugh ”Wolverine” Jackman skriver: ”Jag stöttar dig totalt Elliot. Och jag applåderar dig för ditt mod och din äkthet”.

Annons

Netflix går även ut och stöttar Elliot Page, och därmed hela transrörelsen, med orden:

”Vi är så stolta över dig, vår superhjälte! VI ÄLSKAR DIG ELLIOT! Och vi kan knappt bärga oss för din återkomst i säsong tre (av Netflix-succén Umbrella Academy).

Foto: TT

LÄS MER:

Annons