Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024BridgertonTv-serier

Ingen utlandsresa i år? Här är 8 filmer och serier för dig som saknar Medelhavet

30 apr, 2021 
AvLouise Berglund
The talented Mr Ripley
Gelato i gassande sol på ett torg, turkost vatten och lutfiga linneplagg. Drömmer du dig också bort till Medelhavet? Här är 8 filmer och tv-serier att se för att dämpa saknaden.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
8 filmer och serier till dig som saknar MedelhavetBrand logo
8 filmer och serier till dig som saknar Medelhavet

Som tur är finns ett helt gäng filmer och tv-serier som utspelar sig kring Medelhavet. Självklart kan de aldrig ersätta en varm bris och saltstänk i pannan vid the actual Medelhav. Men kanske kan de stilla saknaden något eller ge dig inspiration inför framtida semestrar. Spana in listan här!

Här är 8 filmer och tv-serier för dig som saknar Medelhavet:

Mamma Mia

Mamma Mia filmen i Medelhavet
Blått vatten och luftig skjorta på båt är kanske det härligaste som finns.

Finns det några filmer som promotar medelhavet lika mycket som Mamma Mia? Jag tror inte det. Turkost vatten, linnekläder, blå dörrar, Amanda Seyfried, Meryl Streep och Pierce Brosnan i samma film. Dessutom till tonerna av ABBA. Absolut listans mysigaste! Dessutom finns ju både originalfilmen med titeln Mamma Mia! och uppföljaren Mamma Mia! Here we go again.

Annons

The talented Mr Ripley

The Talented Mr Ripley vid Medelhavet
Kläderna! Frisyrerna! Trion!

Jag skäms nästan för att säga det här. Men jag hade totalt missat filmen The talented mr Ripley. Såg den för första gången år 2020 och skrek rakt ut på grund av flera saker. Kanske framför allt Leo och Jude Laws otroliga outfits. De är Medelhavet goals. Om Mamma Mia var listans mysigaste film så är Mr Ripley listans snyggaste och obehagligaste film.

White lines

White Lines på Netflix
En siesta på Ibiza är ingenting man tackar nej till.

White Lines är Netflixserien som utspelar sig på Ibiza. Den är klassad som en thriller och det som börjar som ett otrolig semesteräventyr visar sig vara något helt annat. Huvudpersonen Zoe Walker reser från sin trygga vardag för att leta efter sin försvunna bror Axel. Mitt bland de otroliga husen, havet, de lyxiga retreaten och festerna gömmer sig en mörk sanning kantad av droger och trassliga relationer. Festscenerna är dock otroliga!

Annons

Call me by your name

Call me by your name Oliver och Elio
Läsa bok i gassande sol efter en cykeltur med sin crush? Ja tack.

Jag vet inte vilken som är den vackraste scenen från filmen Call me by your name. Det är omöjligt att välja! Det här är en av få filmer där jag tycker filmens miljöer faktiskt är lika vackra som de beskrivs i boken. Det enda jag vill är att vara gäst på en av deras middagar. Italien på 80-talet, cykelutflykter i gassande sol med paus för gelato och en otrolig antik pool. Och mitt i allt en hemlig romans mellan familjens son Elio och familjens sommargäst Oliver.

Annons

Normal People

Normal People huset i Italien
Varför ser cykelturer så mysiga ut på film?

Det här är en kantboll, jag vet! Merparten (typ alla avsnitt...) av tv-serien Normal People utspelar sig på Irland där vi får följa de två studenterna Marianne och Connell genom livet. Men i slutet av serien reser kompisgänget till Mariannes familjs sommarhus i Italien. Och det huset är så otroligt att tv-serien platsar in på listan. Nyheten om att du faktiskt kan hyra villan, som ligger strax utanför Rom, slog ner som en bomb på Internet.

Annons

Rebecca

Rebecca
Idyllisk scen men kanske inte så idyllisk relation..?

Netflix thriller Rebecca från 2020 är en remake på Alfred Hitchcoks film från 1940, baserad på boken med samma namn, som kom 1938. Huvudrollerna spelas av Lily James och Armie Hammer och filmen utspelar sig bland annat i ett somrigt Monte Carlo på 30-talet. Scenerna är som tagna ur ett vykort. Handlingen då? Jo, Lilys karaktär blir kär i den rika änklingen Maxim de Winter och vi får följa mysteriet om vad som hände med hans tidigare fru.

Master of None

Master of none
Målbilden så fort corona är över.

I andra säsongen av Aziz Ansaris mästerverk Master of None spenderar huvudkaraktären Dev en period i Italien och i andra avsnittet kommer polaren Arnold på besök och tar med Dev på ett bröllop på den italienska landsbygden. Moppeturer med storslagna vyer som back drop, Aperol Spritz i trånga gränder och pasta som får det att vattnas i munnen gör det enkelt att drömma sig bort en stund. Och poolbadet i ösregn under en maxad bröllopsfest skadar ju inte direkt heller.

Annons

Below deck Mediterranian

Below deck kapten Sandy
Kapten Sandy är typ det mest badass vi har på tv.

Denna lista är absolut inte komplett utan lite good old reality. Below deck Mediterranian är spinoffen på den vanliga Below deck, men med precis samma koncept. Vi får följa med besättningen en säsong på en lyxyacht. Varje avsnitt stiger nya gäster på båten. De är ofta otrevliga och prövar personalens tålamod till det yttersta. Dessutom blir alltid besättningen osams över allt från dukning till att vissa tar för långa rökpauser.

Läs mer:

5 nya tv-serier där det inte snöar

10 tv-serier vi ser fram emot våren 2021

10 tv-serier från 2020 du måste ha sett

Annons