Här är allt vi vet om Stranger Things säsong 4

Här är allt vi vet om Stranger Things säsong 4

När har egentligen säsong fyra av Stranger Things premiär? Och vad kommer den handla om? ELLE reder ut.
23 oktober, 2020

Känner du att tålamodet börjar svika i väntan på en fjärde säsong av hypade Netflix-serien Stranger Things? Igenkänningsfaktorn är skyhög. För att göra det lite enklare i väntans tider har vi dykt ner i all tänkbar information som finns om Stranger Things säsong fyra – från ledtrådar kring handlingen till premiärdatum.

Vad kommer säsong fyra av Stranger Things att handla om?

Just nu går det bara att spekulera i vad säsong fyra av Stranger Things faktiskt kommer att handla om – men det finns en del ledtrådar om säsongen som vi gärna grottar ner oss i. Det som har fått fansen att bli rejält peppade på sistone är att mångas favoritkaraktär Billy (som spelas av Dacre Montgomery) ryktas dyka upp i nya säsongen. Även om han blev mördad i säsong tre. Ryktena drog igång rejält efter att Montgomery lade upp en bild på Twitter – som Billy. Ingen kan bekräfta att det faktiskt är en ny bild, men när bilden även dök upp i hans Stories (med makeupartisten taggad i bilden) började fler misstänka att det kanske är en comeback på gång. Vi kan alltid hoppas...

Tidigare har Netflix också avslöjat vad första avsnittet kommer heta, nämligen Chapter One: The Hellfire Club. Den 14 oktober 2020 meddelade bröderna Duffer, upphovsmännen bakom serien, att avsnitt två heter Tick Tok Mr Clock medan avsnitt tre går under namnet You Snooze You Lose – ja, kanske går det att se en röd tråd här.

Håller nya säsongen av stranger things på att spelas in?

Svar: Ja! Inspelningarna avbröts i mars på grund av rådande coronapandemi, men är nu igång igen sedan början av oktober 2020 – nyheter som Netflix delade med sig av till allas stora glädje.

Vilka skådespelare är med i säsong fyra?

Vissa skådespelare känns givna i säsong fyra av Stranger Things. Vi kan bara anta att Eleven (Milly Bobby Brown), Dustin (Gaten Matarazzo), Mike (Finn Wolfhard), Lucas (Caleb McLaughlin) och Will (Noah Schnapp) alla kommer utgöra en central roll även denna gång. Samtidigt lär andra bekanta ansikten som Robin (Maya Hawke), Steve Harrington, som spelas av Joe Keerey, Nancy (Natalia Dyer), Jonathan (Charlie Heaton) och Joyce, som spelas av Winona Ryder också synas igen.

Netflix har även bekräftat att David Harbour kommer tillbaka i rollen som Hopper i säsong fyra. Räkna inte heller bort Kali, Elevens syster som spelas av danska skådespelaren Linnea Berthelsen.

– Det känns konstigt att vi inte skulle reda ut hela Kalis historia. Jag skulle säga att hon har rätt stor chans att komma tillbaka, menar Matt Duffer, en av upphovsmännen bakom serien.

I sann Stranger Things-anda kan vi nog också räkna med några nya ansikten.

När kommer Stranger Things säsong fyra?

Nu till det allra viktigaste – när släpps egentligen säsong fyra? Tyvärr har vi inte mycket ny information på den fronten. Men med tanke på att det dröjde tjugo månader mellan säsong två och tre (då utan pandemi i åtanke), kan vi nog räkna med att säsong fyra inte ser dagens ljus förrän slutet av 2021. Som plåster på såren är det dock klart att säsong fyra inte blir den sista av succéserien vilket kanske gör väntan lite (med betoning på lite) mer hanterbar.

Här är första bilderna från inspelningarna av Stranger Things:

En liten ljusglimt i Stranger Things-mörkret är dock att de första bilderna från inspelningarna florerar på nätet. Och ja, visst känns det ändå lite betryggande att se att någonting händer?

Bröderna Duffer är upphovsmännen bakom Stranger Things
Inspelningarna av Stranger Things säsong 4 är igång
Bilder från inspelningarna av Stranger Things säsong 4
Inspelningarna av Stranger Things säsong 4 är igång
Bild från inspelningarna av Stranger Things säsong 4

Foto: TT.

Källa: Cosmopolitan.

LÄS MER:

Millie Bobby Browns avslöjande om nya säsongen av Stranger Things

Har du koll på symboliken och historierna bakom Stranger Things?

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE: