Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Young royals

Happy Jankell släpper självboigrafisk bok: ”En berättelse om skuld”

23 okt, 2020 
AvLouise Berglund
AvLouise Åström
Happy Jankell bok
En berättelse om skuld och familjeband med en hypokondriker i centrum. Så beskrivs Happy Jankells första bok – den självbiografiskt inspirerade romanen Livlina.
– Berättelsen kom till mig under en tung period för ett par år sedan, säger Happy Jankell.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
8 power-kvinnor du inte får missa på InstagramBrand logo
8 power-kvinnor du inte får missa på Instagram

Happy Jankell, just nu aktuell i Viaplay-serien Ambassadören, är även bokaktuell. I mars nästa år släpps hennes debutroman med titeln Livliva.

Enligt ett pressmeddelande från förlaget Forum är boken självbiografiskt inspirerad.

”Livlina är en berättelse om skuld och familjeband, ett rappt skrivet porträtt av livet som ung kvinna i dagens Stockholm. I centrum står Liv, en hypokondriker som hanterar sin ångest med hjälp av mediciner, terapi, otaliga besök hos en nätdoktor och ett och annat destruktivt Tinder-ragg”, står det i pressmeddelandet.

– Skrivandet har alltid tagit en stor plats i mitt liv. Jag älskar att jobba med text och ord. I mitt arbete som skådespelare händer det ofta att jag inte kan låta bli att lägga mig i manus, ändra på scener och skriva om dialogen. Så att jag nu fått styra en hel berättelse på egen hand känns otroligt, säger Happy Jankell.

Happy Jankell bok

Boken bygger på en fiktiv familjehemlighet

Enligt pressmeddelandet bygger boken på en familjehemlighet som dock inte är från Happy Jankells egna liv.

Annons

– Berättelsen kom till mig under en tung period för ett par år sedan. Det finns mycket av mina egna erfarenheter i boken även om den till största del bygger på en familjehemlighet som inte har någon förankring i mitt eget liv. Men visst är en del av Livs tankar mina. Och i allt det fiktiva har jag smugit in några scener som är nästintill direktkopierade från min ungdoms dagböcker. Jag hoppas att många oroliga själar kan hitta en betryggande vän i min huvudkaraktär Liv, säger hon.

Omslag Happy Jankells bok Livlina
Omslaget på Happy Jankells bok Livlina.

Läs mer:

Happy Jankell aktuell i ny serie på Viaplay

Happy och Felice Jankell: ”Vem skulle jag vara utan henne?”

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons