Happy och Felice Jankell: "vem jag skulle vara utan henne?"

12 okt, 2017 
AvLisa Segerson
Under oktober lanserar H&M sin Winter Fashion-kollektion. Detta gör de tillsammans med systrarna Happy och Felice Jankell som frontar kampanjen. Skådespelerskorna har även valt ut sina favoritplagg ur kollektionen. Vi har fått en pratstund med de båda inför lanseringen.
Annons

Happy Jankell och Felice Jankell har under kort tid gjort sig varsitt namn inom den svenska filmbranschen. Förutom film har systrarna ett gemensamt och brinnande intresse för mode och frontar nu H&Ms nya vinterkollektion där de fått välja ut favoritplagg från samlingen. Winter Fashion-kollektionen är framtagen som en hyllning till vintern och innehåller alla typer av plagg man kan tänkas behöva för att skapa säsongens look.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

I samband med att de första kampanjbilderna släpps fick ELLE en pratstund med systrarna för att lära känna dem och deras stilar bättre.

Berätta om era stilar?

Happy: Jag älskar det enkla och svarta. Men jag har nog också en rätt sportig stil, då jag gillar att vara bekväm och ha nära till rörelse. Felice är mer romantisk och prydlig.

Felice: Jag skulle beskriva min stil som väldigt klassisk, feminin och romantisk. Happy har en ”coolare” stil med mycket svart och jeans. Happy är också den av oss som vågar utmana med färgsprakande plagg.

Annons

Vad har ni för stilikoner?

Happy: När jag var liten älskade jag systrarna Mary Kate Olsen och Ashley Olsen. Jag ville kopiera allt de bar. I dag imponeras jag av alla som lyckas bära enkla plagg och får det att se elegant ut.

Felice: Coco Chanel, hela hennes livsresa fascinerar mig. Men även Birgitte Bardot och Kate Moss.

Happy och Felice Jankell i HM kläder

Foto: H&M

Vad har ni för bas- och nyckelplagg i garderoben?

Happy: Basplagg är självklart A och O i garderoben. Jag kan köpa hur många svarta t-shirts som helst. Det är materiel lycka för mig.

Felice: Höga jeans, löst sittande skjortor, vackra blusar, svarta pumps och röda läppar. Där har ni nyckeln till ångestens mörker. 5/5 i alla stunder.

Annons

Berätta om er relation?

Happy: Vår relation är förmodligen den mest betydelsefulla, kravlösa och stormiga relationen. Man kan summera den som passionerad. Det är läskigt att tänka på vem jag skulle vara utan henne.

Felice: Att säga att Happy är ”min andra halva” låter så banalt och enkelt. Men jag vet inte egentligen hur jag ska kunna beskriva det tydligare. Det finns ingen människa vars känslor jag kan känna inom mig så påtagligt utan att vi ens pratat med varandra i telefon. Någon form av telepati har vi haft sedan vi var små.

Era bästa skönhetsknep?

Happy: Jag har alltid stört mig på de som säger att vatten och sömn är nycklar till skönhet men fasiken vad det stämmer. För att driva klyschan lite längre så lägger jag till ett brett leende också.

Felice: Le! Skratta! Det är det absolut snyggaste jag vet när en människa gör.

Nämn några kvinnor ni inspireras av?

Happy: Många kvinnor i filmbranschen! Jennifer Lawrence, Sofia Coppola, Reese Witherspoon, Pernilla August och Lena Rehnberg för att nämna några.

Annons

Felice: Vår mamma inspireras jag av enormt mycket! Hon är stark. Jag inspireras av kvinnor som för den feministiska revulutionen framåt, som vågar höja rösten när ingen annan gör det. Jag inspireras av Merely Streep, Julianne Moore och Sofia Coopola.

Favoritplagg från H&M-kollektionen?

Happy: Jag älskar hösten och längtar efter att få ta på mig de stickade tröjorna.

Felice: Favoriterna är det beiga drömmarna och de stickande tröjorna.

Drömskådis att spela en roll mot?

Happy: Jag har så många vänner som skådespelar så jag längtar efter att få jobba med dem. Men annars så ligger Kate Winslet och Eddie Redmayne högt upp på listan.

Felice: För att nämna några namn så är det Sofia Coppola, David lynch som regissörer, Juliane Moore och David Dencik.

Happy och Felice Jankell

Kollektionen lanseras i butik och på hm.com den 26 oktober.

Läs mer:

Foto: H&M

Annons