Populärt: Zara LarssonTaylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024

Gigi och Bella hadid då och nu – så mycket har de förändrats

20 nov, 2020 
Gigi och Bella Hadid som barn och vuxna
Systrar och supermodeller från superkänd familj. Gigi och Bella Hadid har vuxit upp tillsammans, hoppade av skolan båda två och har gjort kometkarriär samtidigt. Här är deras resa – från barn till vuxna.
Annons

Gigi och Bella Hadid är två av världens mest kända supermodeller. Dessutom är de systrar, födda åren efter varandra. De är heller inte de enda kändisarna i familjen – tvärt om!

Mamma är den tidigare modellen och realitystjärnan Yolanda Hadid. Pappa är fastighetsutvecklaren Muhammed Hadid. Yolanda och Muhammed har dessutom ett tredje barn tillsammans, Bella och Gigis lillebror, Anwar Hadid, som även han är modell.

5 saker du inte visste om Bella HadidBrand logo
5 saker du inte visste om Bella Hadid
Familjen Hadid
Mamma Yolanda Hadid med de tre barnen Anwar Hadid, Gigi Hadid och Bella Hadid på boksignering för Yolandas bok i New York 2017.

Gigi Hadid som barn – så växte hon upp

Gigi Hadid heter egentligen Jelena Noura Hadid. Gigi är faktiskt hennes smeknamn. Hon föddes 1997 och är mellanbarnet i familjen. Efter att ha gått ut highschool i Malibu flyttade hon till New York för att satsa på studier och modellkarriären. Hon pluggade kriminalpsykologi men hoppade av skolan eftersom modellandet tog fart.

Annons
Yolanda Hadid och hennes barn
Mamma Yolanda med alla tre barn som små.

Gigi Hadid började modella redan som två-åring. Då för klädmärket Guess. Efter flytten till New York tog karriären fart på allvar. Hon signades till IMG models 2013 och debuterade på New York Fashion week året efter – på catwalken i en Desigual-visning.

Här är Gigi Hadids debut på Catwalken! Hon gick en modevisning för märket Desigual.

BELLA HADID SOM BARN – SÅ VÄXTE HON UPP

Bella Hadids fullständiga namn är Isabella Khair Hadid. Hon föddes 1996, alltså året innan Gigi Hadid. Precis som Gigi växte hon upp i Kalifornien för att sedan flytta till New York för att plugga. Bella läste fotografi på välkända designskolan Parsons men hoppade också av skolan för att satsa fullt ut på modellandet.

Annons
Yolanda Hadid med barnen
Yolanda Hadid med sina tre modellkids.

2014 signades även hon till IMG och gick Desiguals modevisning på New York fashion week. Bara ett år senare gick hon på catwalken för ännu större märken som Diane von Fürstenberg, Tommy Hilfiger och Marc Jacobs.

Här är Bella Hadid på catwalken för Desigual 2014.

Gigi Hadids karriär – så blev hon supermodell

Båda systrarnas karriärer har gått spikrakt uppåt. Åren efter Desigualvisningen blev Gigi Hadid utnämnd till Daily Front Row's Model of the Year. Hon inledde hon sitt uppmärksammade ambassadörskap med Maybelline och medverkade även i Taylor Swifts musikvideo till låten Bad Blood.

Annons

I december 2015 medverkade hon i Victoria secret fashion show för första gången.

Gigi Hadid Victorias secret fashion show 2018
Gigi Hadid under Victoria secret fashion show 2018.

Om jag skulle rada upp antal omslag som Gigi Hadid prytt - både ensam och ihop med sin syster skulle hela den här artikeln i princip bli en enda lång lista. Men för att nämna några har hon synts på framsidan av: ELLE, Vogue, Dazed, Harpers Bazaar och V.

För varje år har jobbuppdragen blivit större - och allt mer högprofilerade. Under första delen av 2018 hade hon redan hunnit medverka i kampanjer för Valentino, Moschino, Versace och Fendi. I slutet samma år släpptes hennes första samarbete med Reebok där hon designat sneakers för företaget.

Annons

Bella Hadids karriär – så blev hon supermodell

Systrarna har följts åt i mycket under sina karriärer. Precis som i Gigis fall dröjde det inte länge efter catwalken för Desigual innan Bella Hadid jobbade ihop med allt större varumärken. Omslagen och modejobben för de allra största modemagasinen och har avlöst varandra.

Gigi Hadid Bella Hadid vs show
Bella och Gigi på efterfesten till Victorias secret fashion show 2016.

Första kvartalet under 2016 hade Bella Hadid redan hunnit gå modevisningar för Givenchy, Chanel och Miu Miu på modeveckan i paris. Strax innan hann hon med modeveckan i New York och strax efter - Mercedes-Benz fashion week i Austrailen.

Annons

Det är inte ovanligt att systrarna jobbar tillsammans. 2017 syntes de tillsammans i vår- och sommarkampanjen för både Fendi och Moschino. Dessutom medverkade Bella Hadid i en kampanj ihop med lillebror Anwar Hadid.

Syskonen Hadid
Syskonen Hadid har modellat tillsammans vid flera tillfällen.

Gigi och Bella Hadids relationer

Mellan 2013 och 2015 dejtade Gigi Hadid Cody Simpson. Därefter har hon haft en lång relation med Zayn Malik, känd från One Direction. Paret har varit av och på men i april 2020 bekräftade Gigi Hadid att de väntade barn. I september föddes deras lilla dotter.

Annons

”Vår lilla tjej kom till världen i helgen och hon har redan förändrat vår värld. Så kär”, skrev Gigi Hadid på Instagram.

Gigi Hadid familjebild
Gigi Hadids första familjebild.

Bella Hadid, numera nybliven moster, var tidigare tillsammans med artisten The Weekend. De började dejta varandra 2015 och sågs första gången tillsammans på musikfestivalen Coachella. Mellan 2016 och 2018 hann de göra slut och bli ihop igen för att sedan avsluta relationen igen 2019.

Bella Hadid och exet The Weeknd
Bella Hadid och exet The Weeknd på The Metropolitan Museum of Art 2016.

Så sent som i oktober 2020 rapporterade Page Six att Bella Hadid, enligt källor, nu dejtar Duke Nicholson, alltså Jack Nicholsons barnbarn. Han är också skådespelare och en kul detalj är att han syns på omslaget av Lana del Rays album Norman Fucking Rockwell.

Lana del Ray omslag
Enligt källor dejtar Bella Hadid Duke Nicholson, alltså Jack Nicholsons barnbarn. Han syns på omslaget av Lana del Rays album Norman Fucking Rockwell.
Gigi Hadid och Zayn Maliks kärlekshistoria - så träffades paretBrand logo
Gigi Hadid och Zayn Maliks kärlekshistoria - så träffades paret

Läs mer:

Annons