Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024BridgertonTv-serier

Framing Britney Spears – Så ser du dokumentären i Sverige

08 feb, 2021 
AvMoa Alfredsson
Framing Britney Spears går att se i Sverige
Alla pratar om Framing Britney Spears, dokumentären som bland annat granskar stjärnans förmyndarskap. Så här ser du den om du bor i Sverige!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Britney Spears karriär i bilderBrand logo
Britney Spears karriär i bilder

Äntligen finns den hajpade Britney Spears-dokumentären ute. Det är New York Times som har producerat Framing Britney Spears och dokumentären handlar om stjärnan som 2008 blev omyndigförklarad – efter en turbulent tid där popikonen kämpat med sin psykiska hälsa.

#FreeBritney kräver att förmyndarskapet tas bort

I över tio år har Britneys pappa varit hennes formella förmyndare vilket betyder att 39-åringen till exempel inte själv har kontroll över sina ekonomiska tillgångar på närmre 600 miljoner kronor. Popsångerskans fans har i flera år kämpat för att hon ska bli fri från förmyndarskapet under hashtaggen #FreeBritney.

FreeBritney-rörelsen

Det var framförallt under 2020 som kampanjen att häva Britneys förmyndarskap tog fart på allvar i sociala medier. Efter att Britneys pappa än en gång tagit över dotterns förmyndarskap i början av förra året tyckte fansen att popikonen började agera märkligt på sitt Instagram-konto. I en selfie som stjärnan lagt upp tycker fans kunna läsa ordet ”call 911” i hennes ögonfransar.

I Framing Britney Spears har journalister granskat förmyndarskapet och popidolens egna kamp för att bli fri från pappans kontroll. För första gången pratar personer som står Britney nära ut om hennes förmyndarskap och #FreeBritney-rörelsen. Bland annat är en nära vän till Britney med i dokumentären – tillsammans med en PR-ansvarig som jobbade med stjärnan i början av hennes karriär, en advokat som just nu jobbar på att bestrida förmyndarskapet och den första advokaten som Britney själv anlitade i ett försök att bli myndigförklarad igen.

Annons

Går det att se dokumentären i Sverige?

Dokumentären är producerad av New York Times och finns att se på den amerikanska streamingtjänsten Hulu. Befinner man sig i Sverige kan det dock vara svårt att få tillgång till Hulu. Till en början fanns dokumentären upplagd att se på Youtube, men den plockades dock bort några timmar senare på grund av upphovsrättsanspråk.

Från den 13 februari 2021 kommer du lyckligtvis kunna se dokumentären på TV4 Play.

trailern till Framing Britney Spears:

LÄS MER:

ELLE har sett dokumentären om Britney – Så bra är den!

Allt du behöver veta om #FreeBritney

Därför rakade Britney av sig håret

Annons