Populärt: Sofia Richie GraingeKonserter 2024BridgertonTv-serierBoktipsKrönikor

11 filmer och tv-serier som blir försenade på grund av strejken i Hollywood

19 jul, 2023 
AvPenellope Ness
11 filmer och TV-serier som blir försenade på grund av strejken i Hollywood
The White Lotus, Euphoria och Wicked är bland filmerna och tv-serierna med inspelningar som lagts på is. Här är anledningen till varför Hollywood strejkar – och då kan fans förvänta sig nya säsonger!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
6 sevärda svenska serier och filmer på NetflixBrand logo
6 sevärda svenska serier och filmer på Netflix

För första gången på 63 år står hela Hollywood still. Efter misslyckade kontraktsförhandlingar mellan fackförbundet som representerar skådespelarna och organisationen som representerar stora studior som Netflix, Disney, Amazon och Paramount, har skådisarna nu valt att strejka.

Varför strejkar Hollywood?

SAG-AFTRA-strejken i Hollywood

Strejken har pågått sedan den 14 juli och i ett uttalande berättade skådespelaren och SAG-AFTRA-presidenten Fran Drescher:

Annons

"SAG-AFTRA förhandlade godtroget och var angelägna om att nå en överenskommelse som skulle tillgodose skådespelarnas behov. Men företagen har vägrat att på ett meningsfullt sätt engagera sig i vissa ämnen och andra vägrade de fullständigt."

Flera filmer och tv-serier påverkas av strejken

Samtidigt som skådespelarstrejken råder, har även en manusförfattarstrejk pågått. Den första strejken startade i maj på grund av liknande misslyckade förhandlingar. Med den pågående dubbelstrejken har det redan bekräftats att ett flertal filmer och tv-serier har stoppat sina produktioner. Vi listar några av dem.

Annons

6 Tv-serier SOM PÅVERKAS AV STREJKEN

Euphoria – säsong 3

Euphoria

Tredje säsongen av Euphoria förväntades redan bli försenad på grund av författarstrejken och Sam Levinsons fokus på tv-serien The Idol. Men med ytterligare en strejk från skådespelarnas håll lär fansen få vänta till 2026.

Stranger things – säsong 5

Stranger things

Säsong 5 av Stranger things har likt många andra serier och filmer påverkats av både författarstrejken och SAG-strejken. Först uppskattades det att inspelningen skulle nå sitt slut i juni 2024, men nu räknar vi med att få vänta ännu längre innan vi får se El och hennes vänner.

Annons

Emily in Paris – säsong 4

Emily in Paris

Netflix-serien Emily in Paris bekräftades få en säsong 4 efter att de tre första säsongerna gjort succé. Produktionen hade dock redan stoppats på grund av författarstrejken, och påverkas nu ytterligare av den pågående SAG-strejken. Just nu finns det inget beräknat releasedatum.

The white lotus – säsong 3

The White Lotus

Säsong 3 av The white lotus hade redan påbörjat sin produktion och rykten om att inspelningen skulle ta plats i Thailand spred sig bland fans. Men det har nu bekräftats att produktionen har stoppats och det är oklart när vi får följa med på ytterligare ett äventyr.

Annons

The last of us – säsong 2

The Last of Us
Huvudkaraktärerna Bella och Joel i den spännande zombie-serien The last of us.

Succéserien The last of us bekräftade en andra säsong nästan omedelbart efter att sista avsnittet av säsong 1 sänts. Men på grund av författarstrejken har framstegen varit näst intill obefintliga. Innan strejken hoppades många att inspelningen skulle starta i början av 2024, men nu förväntar vi oss att säsong 2 kommer som tidigast 2025.

Yellowjackets – säsong 3

Redan i december 2022 tillkännagavs det att tv-serien Yellowjackets skulle få en säsong 3. Författarna hade till och med bestämt ett premiärdatum innan strejken började. Nu är produktionen pausad och det är ännu oklart när vi kan förvänta oss den nya säsongen.

Annons

5 Filmer som påverkas av strejken

It ends with us

It ends with us
Blake Lively spelar huvudrollen i It ends with us.

It ends with us med Blake Lively och Justin Baldoni hade börjat filma och beräknades ha premiär i början av 2024, men filmen har nu påverkats av strejken. Även om inspelningen stoppats, hoppas vi fortfarande på att få se filmen i slutet av 2024.

Wicked

En av de mest efterlängtade filmerna 2024 är Wicked med bland annat Ariana Grande, Cynthia Erivo, Michelle Yeoh och Jonathan Bailey. Men filmen har nu stoppats av skådespelarstrejken. Wicked, som ska släppas i två delar, skulle ha premiär i november 2024 och i slutet av 2025. Det är ännu oklart om den nuvarande pausen kommer att påverka planerna.

Annons

Beetlejuice 2

Beetlejuice 2
Jenna Ortega under inspelningen av Beetlejuice 2.

Tim Burtons Beetlejuice 2 med Jenna Ortega och Winona Ryder i huvudrollerna har också påverkats. Inspelningen kickade igång i början av sommaren, men hann inte avslutas innan strejken inträffade. Eftersom hela filmen ännu inte har spelats in är det osannolikt att Beetlejuice 2 kommer att kunna ha premiär i september 2024, som ursprungligen tänkt.

Spider-man 4

Spider-man: No way home

Efter det oväntade slutet av Spider-man: No way home undrade många Marvel-fans om vi skulle få se Tom Holland som spindelmannen igen. Och samtidigt som den fjärde filmen bekräftades, berättade Tom Holland under en pressturné att de har pausat inspelningen i solidaritet med författarnas strejk.

Annons

Deadpool 3

Deadpool 2
Ryan Reynolds spelar huvudrollen i alla tre Deadpool-filmer.

Ytterligare en superhjältefilm som pausats är Deadpool 3 med Ryan Reynolds och Hugh Jackman i huvudrollerna. Inspelningen hade precis kickat igång i Storbritannien när skådespelarstrejken inträffade. Filmen skulle ha premiär i maj 2024, men nu förväntar vi oss ett senare datum.

Vilken film eller tv-serie hade du sett fram emot att få se 2024?

Källa: L'Officiel

Foto: HBO Max, TT

Annons