Populärt: Zara LarssonTaylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024

Colleen Hoover svarar på klädkritiken i It ends with us

28 jun, 2023 
AvLinda Strömbäck
Blake Lively som Lily i It ends with us
Succéboken It ends with us ska bli film. Just nu pågår filminspelningarna i New York med ingen mindre än Blake Lively i spetsen. Men sedan bilder från filminspelningen börjat spridas, har det uppstått debatt kring de (minst sagt) otippade klädvalen. Här är författarens svar!
Annons
Här är Blake Lively och Ryan Reynolds bästa stilögonblickBrand logo
Här är Blake Lively och Ryan Reynolds bästa stilögonblick

Colleen Hoovers bästsäljande roman It ends with us, gjorde henne till USAs mest sålda författare förra året. Boken har sålts i över 3 miljoner exemplar världen över samt översatts till 43 olika språk. Nu kommer filmatiseringen av den omåttligt populära boken – och fansen har åsikter kring hur karaktärerna framställts i verkligheten.

Det handlar It ends with us om

Boken It ends with us handlar om karaktären Lily, en tjej som jobbat hårt för det livet hon vill ha. Hon växer upp i Maine och efter hon gått ut college, flyttat till Boston och öppnat sin egen blomsterhandel, träffar hon den supersnygga neurokirurgen Ryle. De förälskar sig i varandra och Lily känner att livet nästan är för bra för att sant. Ryle visar sig vara känslig, intelligent och väldigt svag för Lily, men även självsäker, envis och en gnutta arrogant. När Lily sedan tvingas ifrågasätta sitt förhållande börjar hon tänka på Atlas – den första kärleken och en viktig länk till hennes förflutna. När Atlas dyker upp i Lilys liv igen hotas relationen med Ryle.

Annons

Blake Lively som Lily i It ends with us

Nu blir bokens handling till film, med ingen mindre än Hollywoodstjärnan Blake Lively i spetsen. Under filminspelningen har Blake vid flera tillfällen fångats på bild som huvudkaraktären Lily. Och när bilderna börjat spridas på nätet har fansen reagerat på hur Lily framställts i verkligheten – framförallt genom klädvalen.

”Det här känns som ett skämt” kommenterar bland annat ett fan på Tiktok.

Blake Lively i It ends with us
Blake Lively i It ends with us.
Blake Lively som Lily.
Blake Lively som Lily.
Blake Lively.
Blake Lively.
Annons
Inspelningen av It ends with us i New Jersey, New York.
Inspelningen av It ends with us i New Jersey, New York.

Colleen Hoovers svar på kritiken

Nyligen svarade författaren Colleen Hoover på klädkritiken i en intervju med Today.

Annons

– Jag kommer inte ihåg att jag beskrev några outfits i boken överhuvudtaget. Jag bryr mig inte om vad de har på sig. I mitt huvud handlar det om konversationerna de har och själva storyn. Och det är samma sak i filmen. Ni har också sett en del outfits som är utanför kontexten. Men jag är inte orolig över kläderna, sa Colleen Hoover samtidigt som hon förklarade att hon gillar debatten som sker på nätet.

Filmatiseringen har även fått ta emot en del kritik för att skådespelarna är mycket äldre än karaktärerna i boken, något Colleen förklarar är hennes eget misstag.

– När jag skrev It ends with us, var litteratur för unga vuxna väldigt populärt. Många skrev om karaktärer som var i college-åldrarna, och det var det jag hade kontrakt för att göra. Jag visste inte att neurokirurger studerade i femtio år. Det finns ingen tjugoårig neurokirurg, så när jag började göra den här filmen kände jag att vi måste göra karaktärerna äldre, eftersom jag hade klantat till det. Så det är mitt fel.

Annons

It ends with us har premiär någon gång 2024.

Foto: TT

5 serier du inte får missa 2023Brand logo
5 serier du inte får missa 2023
Annons