Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024BridgertonTv-serier

20 filmer som fyller 20 år 2023

29 nov, 2022 
AvEmma Castman
20 filmer som fyller 20 år 2023
Det känns inte alls länge sedan Smala Sussie och Love Actually hade premiär, men faktum är att filmerna fyller 20 år 2023. Här listar vi fler exempel på nostalgititlar som fyller jämnt!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Nya julfilmer på NetflixBrand logo
Nya julfilmer på Netflix

Smala Sussie, Love Actually och Hur man blir av med en kille på 10 dagar. Ja, 2003 var ett riktigt bra filmår! Vi har samlat ihop ytterligare titlar som fyller jämnt 2023 – förbered dig på en nostalgitripp och låt dig minnas tillbaka till tiden då lediga kvällar och helger helst spenderades i videobutiken!

Obs! Du kommer garanterat att känna dig gammal…

Populära filmer från 2003

Smala Sussie

Handling: Svensk komedi med bland andra Tuva Novotny i huvudrollen. Handlar om en kvinna som tappar ett kassettband som visar sig vara bevismaterial i en korrupt brottshärva.

Går att streama på: Netflix, Viaplay, Cmore

Legally Blonde 2

Handling: Komedi om juristen Elle Woods som får sparken från en advokatbyrå efter att ha motsatt sig djurförsök. I stället tar hon kampen vidare till Washington D.C.

Annons

Går att hyra/köpa på: Itunes, SF Anytime

Love Actually

Handling: Romantisk dramakomedi om olika par som försöker hantera allt från förhållanden och familj till bröllop och resor mitt under den kaosartade julhelgen.

Går att streama på: Amazon Prime, Viaplay

Lost in Translation

Handling: Dramafilm om två förvirrade främlingar som finner varandra i Tokyo. Vänskapen utvecklas och leder till att båda känner sig lite mindre ensamma och lite mer tillfreds.

Går att streama på: HBO Max, Tele2 Play

Mitt liv som popstjärna

Handling: Familjekomedi med Hilary Duff i rollen som Lizzie McGuire. Handlar om hur Lizzie och hennes vänner åker till Italien för att fira sin student. Väl där förväxlas Lizzie med Italiens största popstjärna – och faller för hennes sångpartner.

Annons

Går att streama på: Disney+

Hur man blir av med en kille på 10 dagar

Handling: Romantisk komedi om krönikören Andie som jobbar på trendiga Composure Magazine. Som en del av jobbet går hon med på att personligen ta reda på vad som krävs för att få en man att lämna en kvinna – på tio dagar.

Går att streama på: Netflix, Prime Video, Viaplay

Ondskan

Handling: Svensk dramafilm om 16-årige Erik som relegeras och placeras på internatskolan Stjärnsberg. Väl där handlar det om att överleva utan att knäckas.

Går att streama på: Netflix, Disney+, Viaplay, Cmore, Tele2 play

Smekmånaden

Handling: Romantisk komedi med Ashton Kutcher och Brittany Murphy i huvudrollerna. Handlar om hur två motsatser dras till varandra, gifter sig och ger sig ut på en minst sagt händelserik smekmånad i Europa.

Annons

Går att streama på: Disney+

Big Fish

Handling: Fantasydrama om en man som ligger för döden. Frågan är om hans son kan skilja mannen från myten?

Går att hyra/köpa på: Itunes, SF Anytime, Viaplay, Blockbuster

Mona Lisas leende

Handling: Romantiskt drama om en fritänkande lärare på en konservativ flickskola som ser sina studenter som framtidens ledare – inte blivande hemmafruar.

Går att hyra/köpa på: Viaplay, Blockbuster

Pirates of the Caribbean: Svarta Pärlans förbannelse

Handling: Äventyrligt actiondrama om kapten Jack Sparrows och Will Turner som går samman för att rädda guvernörens dotter Elizabeth och Jacks skepp Svarta Pärlan.

Annons

Går att streama på: Disney+

Sagan om konungens återkomst

Handling: Fantasydrama om Aragorn, Gandalf och de andra medlemmarna i ringens brödraskap som slåss för att rädda Gondor. Sista delen i trilogin.

Går att streama på: HBO Max, Amazon Prime

Bad Santa

Handling: Dramakomedi om en hånfull jultomte som sprider mer olycka än julglädje. Allt eskalerar när han och hans kompanjon bestämmer sig för att råna varuhuset där de arbetar.

Går att streama på: HBO Max, Viaplay, Tele2 Play

Allt en tjej vill ha

Handling: Romantisk familjekomedi om en frisinnad amerikansk tonåring som flyttar till sin pappa i London. Väl på plats inser hon att han är en väldigt konservativ politiker.

Annons

Går att hyra/köpa på: Itunes, SF Anytime, Viaplay, Blockbuster, Google Play

Scary Movie 3

Handling: Komedi om Cindy och hennes nyvunna vänner som råkar ut för märkliga händelser så som oförklarliga cirklar ute på fälten och mystiska videoband. Tillsammans måste de kämpa för att hindra de onda makterna från att ta över världen igen.

Går att streama på: Viaplay, Tele2 Play

Fullt hus

Handling: Familjekomedi om ett medelålders par som bestämmer sig för att satsa på mer utmanande karriärer. Det dröjer dock inte länge förrän de inser att stor framgång och stor familj är en krävande kombination.

Går att streama på: Disney+

American Pie – The Wedding

Handling: Romantisk komedi om Jim och Michelle som ska gifta sig. Frågan är bara om hans polare kan få honom till kyrkan i tid…

Annons

Går att streama på: Viaplay, Tele2 Play

School of Rock

Handling: Familjekomedi om en gitarrist som får sparken från sitt band och tvingas börja jobba som lärarvikarie. Väl på plats dröjer det inte länge förrän han har lyckats förvandla klassen till rockartister.

Går att streama på: Tele2 Play

Miffo

Handling: Svensk romantisk dramakomedi om en nyutexaminerad präst som börjar jobba i en bortglömd kyrka i en förort till Stockholm. Där träffar han Carola och de blir förälskade – men klasskillnader och fördomar ställer till problem.

Går att streama på: Cmore

2 Fast 2 Furious

Handling: Actionthriller om en före detta polis som får en chans att göra rätt för sig. Problemet är att han måste hålla jämn takt med skurkarna…

Går att streama på: Amazon Prime, Viaplay, Tele2 Play

Foto: TT

Annons