Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024BridgertonTv-serier

Filippa Toremo i ny dokumentär från besked till förlossning

23 mar, 2023 
AvLinda Strömbäck
Filippa Toremo
Influencern Filippa Toremo välkomnade nyligen sin första son Todd till världen. I den rörande dokumentären Gravid utan att veta berättar nu Filippa om sin resa, och känslorna kring att få veta att man väntar barn i sjätte månaden.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
5 svenska kändisar som får barn 2023Brand logo
5 svenska kändisar som får barn 2023

Filippa Toremo, 26, hade länge kämpar med IBS-besvär när hon plötsligt fick beskedet att hon var gravid i vecka 23. Hon trodde att smärtorna berodde på magproblem, men fick sedan veta att det istället låg en bebis i magen. Förtvivlad över att graviditeten gått så långt att en abort inte längre var ett alternativ, fick Filippa bearbeta beskedet och drastiskt förändra sitt liv – något som nu skildras i den starka dokumentären Gravid utan att veta.

Nya svt-dokumentären om Filippa Toremos graviditet

I dokumentärfilmen berättar Filippa Toremo även om beslutet att dela med sig av sin upplevelse.

Annons

– Det var många som skrev “jag förstår att det är jobbigt för dig, jag har själv varit där” och det är därför det är så viktigt för mig att prata om det här. Så att andra också ska känna sig mindre ensamma, säger Filippa.

Filippa är väldigt modig som delar med sig av denna stigmatiserade men väldigt viktiga fråga. Att få följa henne så nära under denna känsliga resa var ett stort förtroende att förvalta och hennes mående har varit av största prioritet för oss, säger Sofia Manieri, projektledare för SVT Edit, i ett pressmeddelande.

Vart kan man streama Gravid utan att veta?

I Gravid utan att veta får vi följa Filippa Toremo från gravidbeskedet och känslorna kring att på kort tid förbereda sig att bli mamma, till förlossningen och livet idag. I dokumentären medverkar även gynekologen Helena Kopp Kallner och Filippas närmsta vänner Felicia Karlsson, Ida-Louise Loebbert, Jennifer Samuelsson och Alice Stenlöf.

Annons

Dokumentären Gravid utan att veta finns nu att streama på SVT Play.

Foto: SVT, Instagram

5 snackisar från veckan som gåttBrand logo
5 snackisar från veckan som gått
Annons