Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Young royalsRöda mattan

Får The Haunting of Bly Manor en uppföljare? Här är allt vi vet

21 okt, 2020 
Victoria Pedretti i Netflix-serien The Haunting of Bly Manor
Blir det en tredje säsong av The Haunting? Här är allt vi vet om säsong 3 av Netflix hyllade skräckserie.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Kändisarnas mest minnesvärda halloween-outfits genom tidernaBrand logo
Kändisarnas mest minnesvärda halloween-outfits genom tiderna

Har du också plöjt igenom The Haunting of Bly Manor på nolltid? Det är du inte ensam om. Den andra säsongen i Haunting-serien bjöd på en minst lika kuslig handling som föregångaren The Haunting of Hill House och fansen frågar redan efter en ny säsong. Skaparen Mike Flanagan överraskade alla när han inför Bly Manor-premiären meddelade att Haunting-serien är en antologi snarare än att fortsätta på samma spår som säsong ett, så vi kan räkna med att den nya säsongen berättar en helt ny historia. Den stora frågan är – blir det en säsong 3 av Haunting? ELLE reder ut!

Blir det en uppföljare till The Haunting of Bly Manor?

Den 9 oktober hade The Haunting of Bly Manor premiär på Netflix och blev genast populär bland alla skräckfantaster. Om vi spolar tillbaka till säsong ett, The Haunting of Hill House, dröjde det fyra månader efter premiären 2018 innan en andra säsong blev officiell. Vi lär alltså behöva ha lite is i magen innan seriens framtid blir bekräftad.

Annons

En potentiell tredje säsong skulle högst troligen tolka ytterligare en känd skräckhistoria, precis som Hill House gjorde med Shirley Jacksons bok The Haunting of Hill House från 1950-talet och nu senast Henry James bok The Turn of the Screw från 1898. Båda historierna är gamla och skrivna av författare som ses som experter inom just skräckgenren, så räkna med att Flanagan har en liknande berättelse redo för säsong tre.

Vad kommer The Haunting säsong 3 att handla om?

Eftersom Haunting-serien är en antologi är det knepigt att spekulera i vad tredje säsongen kan tänkas handla om. Flanagan har tidigare berättat om Hauntings grundstenar och menar på att sättet serien skildrar hemsökta platser och människor är vad som gör den så framgångsrik och populär. Avslutningen på Bly Manor kan dock ha hintat om vad som komma skall eftersom bröllopsfesten som vi såg i början och i slutet av säsongen avslöjade (i förbifarten) att platsen för deras repetitionsmiddag är hemsökt. Kan det bli utgångspunkten för säsong tre? Vi får vänta och se.

The Haunting of Bly Manor går att streama på Netflix.

Foto: TT.

Källa: Elite Daily.

LÄS MER:

Allt du behöver veta om nya rysaren The Haunting of Bly Manor

Skräckfilmer och läskiga serier på Netflix Halloween 2020

Här är de läskigaste serierna och filmerna att streama under Halloween

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons