Populärt: Zara LarssonTaylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024

Skräckfilmer och läskiga serier på Netflix Halloween 2020

28 sep, 2020 
AvNina Nyström
The Haunting of Bly Manor, flicka på vind
18 rysligt skrämmande nya serier och filmer på Netflix i oktober 2020. Perfekt uppladdning inför Halloween!
Annons
Så maxar du mysfaktorn på filmkvällenBrand logo
Så maxar du mysfaktorn på filmkvällen

Med rådande restriktioner lär vi främst få vår dos av Halloween via skärmen i år. Och skräck är ju inte riktigt lika läskigt om man redan sett filmen, eller hur? Därför är det perfekt att det landar massor av nya titlar hos streamingtjänsterna i oktober.

Nya skräckfilmer på Netflix Halloween 2020

Alive

Premiär: Finns redan

Japansk skräckfilm där en kille vaknar upp till en lapp med texten om att hans familj åkt på semester utan honom. Samtidig slår zombieapokalypsen till. Taskig tajming. Oh Jun-u lever två veckor i skräck, helt isolerad – tills han plötsligt får kontakt med någon i en lägenhet på andra sidan gatan.

The Babysitter: Killer Queen

Premiär: Finns redan

Två år efter att Cole övervunnit en djävulsdyrkande sekt, lider han fortfarande av sviterna efter traumat. Problemet är också att ingen tror på vad han varit med om, utom hans bästa vän och granne Melanie. För att få honom att glömma bjuder hon med honom på fest – men tyvärr överraskas han av sina gamla fiender på festen. Ska han överleva natten?

Annons

The Paramedic

Premiär: Finns redan

Efter en olycka hamnar Angel i rullstol, bitter och deprimerad. Tills han en dag beslutar sig för att hämnas på de han anser skyldiga till det som hänt.

The Binding

Premiär: 2 oktober

En familj är på besök hos svärmor i södra Italien då dottern plötsligt drabbas av en mystisk förbannelse. Kampen för att rädda flickan har börjat!

Vampires vs The Bronx

Premiär: 2 oktober

En grupp vänner i Bronx kämpar för att rädda kvarteret från vampyrer.

Hubie Halloween

Premiär: 7 oktober

Hubie Dubois (Adam Sandler) lägger varje Halloween på att se till att hans hemstad är säker för invånarna, och att ingen hittar på nåt skit. Men i år sätter en förrymd fånge och en mystisk ny granne saker på sin spets. Och när folk plötsligt börjar försvinna måste Hubie övertyga polisen om vilka som ligger bakom och att han är den enda som kan stoppa dem. Rolig familjefilm om en osannolik hjälte med en lång rad välkända stjärnor i huvudrollerna, exempelvis Ray Liotta, Noah Schnapp och Steve Buscemi.

Annons

A Babysitter’s Guide to Monster Hunting

Premiär: 14 oktober

Kelly måste motvilligt vara barnvakt åt Jacob på Halloween. Inte hade hon kunnat tro att hon till råga på allt skulle dras in i en internationell grupp av barnvakter som skyddar barn med särskilda krafter från monster. Baserad på en välkänd bokserie.

Rebecca

Premiär: 21 oktober

En kvinna gifter sig med den snygge änklingen Maxim efter en kort och intensiv romans. Tillsammans flyttar de till hans familjs gamla ägor i ruggig miljö på den engelska kusten. Men väl där hemsöks hon av Maximes före detta fru, Rebeccca. Baserad på en klassisk gothnovell från 30-talet.

Cadaver

Premiär: 22 oktober

Norsk psykologisk skräckthriller som sätter mänskligheten på prov. Efter en kärnvapenkatastrof luras en svältande familj till ett hotell där de erbjuds en måltid mot att delta i en pjäs. Plötsligt börjar personer i publiken att försvinna.

Nobody Sleeps In The Woods Tonight

Premiär: 28 oktober

Annons

En grupp tonåringar som är beroende av teknik åker på ett rehabläger i skogen. Men mystiska krafter hotar att göra dem offline för alltid.

His House

Premiär: 30 oktober

Efter att ha flytt från ett krigshärjat Syd-Sudan kämpar ett ungt par med sin nya tillvaro i en liten engelsk stad. Men onda krafter lutar under ytan.

A Day of The Lord

Premiär: 30 oktober

Menéndez är en pensionerad präst som lever ett isolerat liv i en mörk och nedgången lägenhet. Mardrömmar och gamla gärningar plågar honom. En dag kontaktas han av en gammal vän som menar att hans dotter är besatt av onda andar och vill att han ska driva ut dem. Men är hon verkligen besatt – eller blir det bara en sanslös tortyr?

Läskiga Netflix Originalserier Halloween 2020

Ratched

Premiär: Finns redan

Det är 1947 och sjuksköterskan Mildred söker jobb på en psykiatrisk klinik där man utfört oroväckande experiment på folks hjärnor. Mildred verkar vara den perfekta sköterskan men när hon infiltrerar sjukhusets egentliga upplägg börjar minst sagt mörka sidor att visa sig. Kändistät uppställning med bland annat Sarah Paulson, Cynthia Nixon, Sharon Stone och Judy Davis i rollerna.

Annons

Oktoberfest: Beer & Blood

Premiär: 1 oktober

En rik nykomling kraschar Münchens oktoberfest med sitt egna bryggeri. Men när hans dotter blir kär i arvtagaren till ett konkurrerande bryggeri utlöses en våldsam kedjereaktion som hotar båda familjernas framtid.

To the Lake

Premiär: 7 oktober

En epidemi hotar att bli slutet för hela mänskligheten, då en modig grupp riskerar sina liv i en brutal kamp för överlevnad.

The Haunting of Bly Manor

Premiär: 9 oktober

Från regissören av The Haunting of Hill House kommer nästa kapitel i följetongen. Efter att en au-pair tragiskt avlidit anlitar Henry en nanny för att ta hand om sina föräldralösa syskonbarn. Men allt är inte som det verkar i det gamla huset. Århundraden av mörka hemligheter och förluster lurar i skuggorna i den här hårresande goth-filmen.

La Revolution

Premiär: Ännu ej satt

Året är 1787 och platsen är Frankrike. När Joseph Guillotine (jepp, uppfinnaren av den berömda giljotinen) undersöker en serie mystiska mord upptäcker han ett mystiskt virus. Sjukdomen sprids snabbt i den franska överklassen och för med sig både mord och revolution – tänk om Franska revolutionen inte hände så som vi tror?

Annons

Netflix Dokumentär

Unsolved Mysteries vol 2

Premiär: 19 oktSober

I sex nya avsnitt får vi stifta bekantskap med nya försvinnanden, bisarra händelser och tragiska förluster.

Foto: Netflix

LÄS MER:

Annons