De läskigaste filmerna och serierna att streama under Halloween

Sugen på nya skräckfilmer och serier till Halloween? Här är de bästa nyheterna hos streamingtjänsterna 2020.
15 oktober, 2020

Det allra bästa sättet att ladda upp inför Halloween? Med en skräckfilm eller läskig serie såklart. Med rådande restriktioner i åtanke blir denna Halloween säkert annorlunda för många av oss och då är det extra tacksamt med underhållning på skärmen. Om du, som vi, är sugen på något nytt att se på i skräckfilms- eller serieväg så är det här listan för dig. Här är de bästa nyheterna du har att se framemot lagom till Halloween 2020.

NYA skräckfilmer och läskiga serier på streamingtjänsterna 2020

Cryptid (Viaplay)

Viaplays nya originalserie Cryptid utspelar sig i den lugna idyllen Odensfors, som plötsligt skakas av ett dramatiskt dödsfall. En elev på den lokala gymnasieskolan dör på ett oförklarligt sätt, en händelse som banar väg för något betydligt värre. I rollerna syns bland annat Julius Fleischanderl, Astrid Morberg, Maja-Johanna Englander, Oscar Zia och Amanda Lind.

Premiär: 30 oktober.

Hubie Halloween (Netflix)

För dig som inte är efter något lättsamt snarare än det läskigaste läskiga är Hubie Halloween mitt i prick – och passar även bra för hela familjen. Adam Sandler spelar Hubie Dubois, Salem-bon som ofta hånas för sin dedikation när det kommer till sin hemstad. I år blir dock Halloween-hyssen lite väl verkliga och Dubois förvandlas till en oväntad hjälte när det behövs som allra mest. I rollerna syns, utöver Sandler, kända ansikten som Ray Liotta, Julie Bowen, Noah Schnapp och Steve Buscemi.

Premiär: Finns redan.

LA RÉVOLUTION (Netflix)

Historisk skräckserie? Ja, tack! I La Révolution åker vi tillbaka till 1780-talets Frankrike och följer Joseph Guilliotine, mannen bakom giljotinen, som undersöker flera ouppklarade mord och upptäcker ett mystiskt virus av bara farten. Sjukdomen tar fart och sprider sig snabbt bland den franska överklassen vilket får oss att undra om den Franska revolutionen verkligen gick till så som vi tror.

Premiär: 16 oktober.

Lovecraft Country (HBO)

Fantasy- och skräckdramat Lovecraft Country, som baseras på en novell av Matt Ruff från 2006, följer Atticus Black som ger sig iväg med sin vän Letitia och farbror George för att leta efter sin pappa i 1950-talets USA. Vi får följa utmaningarna att överleva både racistiska påhopp i ett vitt USA och förskräckliga monster som dyker upp när du minst anar det. I rollerna syns bland annat Jonathan Majors, Jurnee Smollett och Michael Kenneth Williams.

Premiär: Finns redan.

Ratched (Netflix)

Året är 1947 och Mildred Ratched börjar arbeta som sjuksköterska på en ledande psykiatrisk klinik. Må hända att Mildred ser ut som den mest exemplariska sköterskan men hon döljer både det ena och det andra – och en mörkare sida börjar träda fram. I serien syns flera välbekanta ansikten som Sarah Paulson, Sharon Stone, Cynthia Nixon och Judy Davis.

Premiär: Finns redan.

The Day of the Lord (Netflix)

I denna spanska dramafilm står Menéndez, en pensionerad präst, i fokus. Menéndez lever ett ensamt, isolerat liv och kämpar mot sina inre demoner samtidigt som han har börjat tvivla på sin tro. En gammal vän hör av sig och ber honom att hjälpa hans dotter som sägs vara besatt av onda andar. Men är det verkligen så att hon är besatt och att andar behöver drivas ut, eller ligger något helt annat bakom?

Premiär: 30 oktober.

The haunting of bly Manor (Netflix)

Kanske låter The Haunting of Hill House bekant? Nya Netflix-skräckisen The Haunting of Bly Manor är nästa del i serien där vi får följa Dani Clayton, en au pair som ska ta hand om de föräldralösa barnen Flora och Miles i mäktiga Bly Manor. Däremot är det något med huset som inte riktigt stämmer och det dröjer inte länge innan hemligheter, dramatik och en rejäl dos med obehag avlöser varandra. Huvudrollsinnehavaren Victoria Pedretti känns igen från rollen som Love Quinn i Netflix-serien You.

Premiär: Finns redan.

The Third Day (HBO)

Dramathrillerserien The Third Day är inte en regelrätt skräckserie, men om vi får tro på recensionerna är den både läskig och obehaglig. I serien ser vi Jude Law i rollen som Sam, som dras till en mystisk ö och snart därefter kastas in i en okänd värld med misstänksamt hemlighetsfulla invånare och han möts av ett trauma från sitt förflutna. Många jämför serien med 70-talsskräckfilmen The Wickerman och skräckdramasnackisen Midsommar.

Premiär: Finns redan.

Foto: Netflix.

LÄS MER:

Här är alla skräckfilmer och läskiga serier på Netflix 2020

Skräckfilmsfans har klarat pandemin bättre än andra

25 skräckfilmer med höga betyg på IMDb och Rotten Tomatoes