Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Young royals

Elsa Hosk delar med sig av sin förlossningsberättelse

17 feb, 2021 
AvElin Jonsson
Elsa Hosk delar med sig av sin förlossningsberättelse
Nu hyllas modellen tillika nyblivna mamman Elsa Hosk, som bara dagar efter dotterns födsel delar med sig av en detaljrik och vacker skildring av hennes förlossning. Se delar av berättelsen här!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Elsa Hosks birth storyBrand logo
Elsa Hosks birth story

I en lång och hyllad Instagram-berättelse delar nu supermodellen Elsa Hosk med sig av delar av sin graviditet, och hela sin förlossning. Den 11 februari kom dottern Tuulikki Joan Daly till världen.

”Den lyckligaste dagen i mitt liv var när jag fick träffa dig. Stoltaste ögonblicket i mitt liv när jag födde dig”, skrev den nyblivna mamman dagen därpå på sociala medier samtidigt som hon visar upp en bild på sig själv, sin partner Tom Daly och den nya lilla familjemedlemmen.

Elsa Hosk öppnar upp om dotterns födsel

Elsa Hosk hade redan innan förlossningen avslöjat att hon skulle föda hemma, så det kom inte som en nyhet. Men några dagar efter dotterns ankomst, delar Elsa Hosk nu med sig av hela sin förlossnings-resa på sin Instagram, en berättelse som nu ligger uppe för vem som helst (med ett Insta-konto) att ta del av! Intill varje berättelse, som hon delat upp i olika kapitel, har hon även valt att publicera vackra gravidbilder på sig själv, och tillsammans med sin kära Tom Daly.

Annons

”Min förlossning började ett par dagar innan beräknat förlossningsdatum. Jag hade överkomliga värkar i två dagar innan själva födseln började....”, lyder början av hennes andra kapitel av sex.

”Det tar ett par timmar att få ut huvudet”

Elsa Hosk berättar vidare om att de till en början trodde att det var dags och att de ringde efter sin doula, men trots ihärdiga värkar ville bebisen inte komma ut. Tillslut började livmoderhalsen öppna sig något, men smärtan var väldigt stark.

”Det enda jag kunde tänka på var att stå i en varm dusch....”, skriver hon och texten fortsätter i en otroligt öppen skildring av förlossningen:

”Det tar ett par timmar med att bara få ut hennes huvud. Tom håller i ett av mina ben och sköterskan det andra. Och min doula Carson heja på mig, precis som hon har gjort de senaste tolv timmarna. Störst framgång får jag när jag själv håller i mina ben och samtidigt trycker knäna upp i armhålorna.”

Annons

Elsa Hosk om sista timmarna under förlossningen

Så fortsätter hennes förlossningsberättelse i totalt sex delar, som sedan såklart slutar med att dottern Tuulikki Joan Daly äntligen kom ut.

”När hon var var ute så höll jag henne. Jag ville aldrig släppa taget. Sköterskan undersökte henne och sedan gav hon tillbaka henne till min famn illa kvickt....Sköterskan säger sådant vi bör veta, men jag är för utmattad för att höra, jag hoppas Tom kommer ihåg. Moderkakan pressas ut med ett par sammandragningar och några tryck samtidigt som hon hänger över mig. Tom klipper av navelsträngen... Och vi ligger sedan i vår säng....”.

Elsa Hosks förlossnings-skildring hyllas

Att inlägget hyllats för sin nakna ärlighet och för de fina detaljerna – råder de inga tvivel om. Modellen själv delade med sig av några fina hyllningar på sin Instagram-story.

”Jag älskar varenda del av detta. Kvinnor är seriöst så himla kraftfulla!”, hyllar en. ”Ett måste för den som vill ha ett djupare perspektiv i barnafödande”, skriver en annan samtidigt som hundratals rekommenderar andra att läsa berättelsen.

”Hon skriver en uppsats om att föda sin dotter, det är så vackert. Grattis!”, hyllar ännu en.

På Instagram finns hela förlossningsberättelsen

Foto: TT/Instagram

LÄS MER:

Elsa Hosk visar upp nyfödda dottern: ”My valentine”

Elsa Hosk visar upp dotterns rum i nya lyxiga huset

Gravida Elsa Hosk berättar om namnvalet till dottern

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons