Den perfekta skräckfilmen för dig – enligt ditt stjärntecken

Ghost

Ditt stjärntecken avslöjar mycket om hur du är som person och vad du går igång på, och därför också vilken Halloweenfilm som får håren att resa sig på just dina armar...
13 oktober, 2020
Stjärntecken som lätt blir kära i varandra (ELLE)
Slå på ljud

Det finns massvis av otäcka filmer som lämpar sig utmärkt för en sen, mörk höstkväll med tända ljus och vinden vinande utanför. En bra Halloweenfilm behöver inte nödvändigtvis vara klassisk skräck eller rysare utan mörka thrillers och true crime-historier kan vara nog så otäcka.

Här är den perfekta filmen för just dig – enligt stjärnorna. Håller du med?

(Psst! Du som gillar astro – har du sett filmen om Zodiak-mördaren förresten?)

Väduren: Dolt under ytan

Väduren kan vara väl tillitsfull, precis som Michelle Pfeiffers rollfigur i den här riktigt otäcka psykologiska thrillern. Utan att avslöja för mycket så kommer filmen garanterat få dig att fundera över vilka du egentligen kan lita på…

Oxen: Hocus Pocus

Du älskar nostalgi och den här filmen om de tre häxorna som gör sig påminda en Halloweenkväll 300 år senare, tar dig tillbaka till barndomen. Dessutom är såväl manus och skådespeleri som musik lysande.

Tvillingen: Exorcisten

Ibland när ditt humör gör en 180-graderssväng kan du också känna dig som Linda Blair i Exorcisten. Nej, nu överdriver vi såklart! Men du kan faktiskt relatera till känslan av högre makter, och därför tar Exorcisten tag i dig på ett alldeles speciellt sätt.

Kräftan: Ghost

Ingen har så mycket känslor som kräftan, så den vackra nittiotals-klassikern är den perfekta filmen för dig. Du skulle säkert också komma tillbaka från de döda för att se till att dina älskade hade det bra om du kunde.

Lejonet: Beetlejuice

Tim Burtons klassiker Beetlejuice är färgstark och nästan liiite för mycket, som du själv, kära lejon. Bjud vännerna på en Halloweenkväll med extra allt, med utklädnad, massor av läskigt pynt och den här filmen. Bättre än så kan Halloween inte bli för dig.

Jungrun: Suspria

Den här filmen är inte bara obehaglig, den är samtidigt vacker och stilfull, precis som du. Filmen handlar om Suzie som börjar på en tysk balettskola, men det går inte riktigt som hon hoppats…

Vågen: The Evil Dead

The Evil Dead-filmerna är lätta att tycka om – precis som du, vågen. Att bli omtyckt är mycket viktigt för dig. Du uppskattar även de humoristiska bitarna som lättar upp i allt det läskiga, du är inte mycket för frossande i enbart mörker.

Skorpionen: Raw

Halloween är din årstid. Du fyller år i dagarna och älskar allt som är mörkt och mystiskt. Inget blir någonsin för svart och skrämmande för dig. Den här blodiga, franska filmen om en collegetjej som upptäcker att hon utvecklat ett ostoppbart begär för människokött är inget för den känslige. Alltså perfekt för dig.

Skytten: Possession

Redan trailern säger allt: ”Två män, och en kvinna ingen någonsin kan äga”. Och det är ju du på pricken. Därför älskar du den här filmen som bekräftar din person och livsfilosofi.

Stenbocken: Alla helgons blodiga natt

Det blir inte mer Halloween är så här. Och för dig som garanterat ändå håller på och multitaskar med pynt, pumpor och annat samtidigt som du tittar, är det perfekt med en filmklassiker som du sett förr.

Vattumannen: Zodiac

Den här filmen från 1986 baseras på den sanna historien om jakten på seriemördaren Zodiak som härjade i San Fransisco-trakten på 60- och 70-talet. En riktig rysare och perfekt för vattumannen som går igång på mind games, gåtor och mysterier, vilket det finns gott om i den här filmen.

Fiskarna: Double double toil and trouble

En gammal klassik Halloweenfilm med Mary-Kate och Ashley Olsen i huvudrollerna. Den är egentligen skapad för barn men håller fint för vuxna också. Den är liksom lite drömsk och skrämmande på ett sätt som är svårt att sätta fingret på, men som fisken uppskattar. Du ser det fina i det andra kan tycka är lite konstigt.

Källa: Elite Daily

LÄS MER:

Höstens nya skräckfilmer på Netflix – perfekt till Halloween

Allt du behöver veta om nya rysaren The Haunting of Bly Manor

Spökhotellet Gasten söker gäster för Lisebergs läskigaste upplevelse

7 festliga efterrätter, snacks och godis till halloweenbuffén