Därför kan inte Meghan Markle och prins Harry prata om The Crown

Meghan Markle och prins Harry verkar inte kunna uttala sig kring Netflix-serien The Crown, och all kritik den mött.

Den nya säsongen av Netflix-serien The Crown har skapat surr både innanför och utanför de kungliga slottets murar, både representanter för det brittiska kungahuset och familjemedlemmar ska ha sagt sitt om hur familjen porträtteras i tv-rutan. Men paret Meghan Markle och prins Harry har valt att inte yppa ett ord. Här är anledningen till varför!
30 november, 2020
Meghan Markle drabbad av missfall - berättar i öppet brev
Slå på ljud

Det är ovanligt att kungligheter kommenterar hur de själva porträtteras i media, men den senaste tiden har Netflix-serien The Crown skapat en hel del kalabalik innanför slottets murar. The Crown baseras på verkliga händelser från det brittiska kungahuset under drottning Elizabeth, och att prinsessan Dianas relation med prins Charles nu skildras i serien har sannerligen väckt massans intresse.

Det är inte bara för att de nya avsnitten fokuserar på Diana och prins Charles kärleksproblem, eller för att man får ta del av Dianas ätstörningar, som gör att kritiken från både tittare och kungahuset gå varm. Det handlar även om att många anser att man förfalskat verkligheten för att tjäna pengar på serien, något som Diana och prins Charles son prins William nu skriver under på.

– Hertig av Cambridge – prins William, är inte nöjd med den. Han känner att hans föräldrar utnyttjas och presenteras på ett falskt sätt, och i ett syfte som bara handlar om att tjäna pengar, säger en källa till Daily Mail om prins Williams känslor till Netflix-serien The Crown.

”Meghan Markle och prins Harry verkar ha lite problem...”

Och visst kan det vara så att lillebror prins Harry känner samma sak som William – att det skaver över hur framlidna mamma Diana och pappa Charles framställs i The Crown.

Men nu rapporterar Marie Claire att varken prins Harry eller Meghan Markle kan uttrycka sina riktiga känslor, eftersom att de själva har kontrakt med Netflix för deras kommande produktion där.

– Meghan och Harry verkar ha lite problem med detta eftersom det faktum att Harry inte yppat ett ord om hur hans mamma och pappa har porträtterats i serien, säger den brittiske journalisten Mike Graham i en diskussion med andra kungliga experter enligt sajten.

”Det är ju Netflix som kommer betala ut parets nästa lön”

Så den troliga anledningen till att det varit tyst från både prins Harry och Meghan Markles håll är med största sannolikhet deras personliga koppling till streaming-tjänsten Netflix.

– Det är ju från Netflix deras nästa lön kommer, säger journalisten Olivia Utley i samma diskussion, och fortsätter:

– Prins Harry kommer säkerligen att hamna i liknande konflikter framöver. Hur kunde han bara springa rätt in i Hollywood utan att tro att det skulle få konsekvenser? De kommer utsättas för intressekonflikter näst intill hela tiden.

The Crowns peter Morgan – det är en dramatisering, punkt

Även Buckingham Palace tidigare pressekreterare Dickie Arbiter har bitit ifrån mot porträtteringen av prins Charles och Diana. Vilket skådespelaren Emma Corrin (som spelar Diana) också tidigare kommenterat.

– Det är en schavottering av prins Charles och något av en schavottering av Diana också. Är det verkligen nödvändigt?, säger han till BBC och fortsätter förklara att han inte tycker manusförfattarna håller sig till sanningen.

– Men den genomsnittlige tittaren ser serien som sanningen, säger Dickie Arbiter och slår fast att han tycker serien utmålar Charles och Camilla till skurkar, och att Charles framställs som mycket ond. Och enligt uppgifter från sajten People har även medlemmar i den brittiska kungafamiljen sagt ifrån gällande serien.

Seriens manusförfattare Peter Morgan har tidigare svarat upp på Dickie Arbiters kritik, och han menar att serien är en dramatisering. Punkt.

Foto: TT

LÄS MER:

Emma Corrin om kritiken mot skildringen av prinsessan Diana i The Crown

Meghan Markles fina hyllning till andra kvinnor efter missfallet

Meghan Markle och prins Harry drabbade av missfall i somras