Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Young royals

Meghan Markles hyllning till andra kvinnor efter smärtsamma missfallet

25 nov, 2020 
AvSaga Pettersson
AvElin Jonsson
Meghan Markles fina hyllning till andra kvinnor efter smärtsamma missfallet
I en lång och smärtsam text berättar Meghan Markle att hon i somras drabbades av ett missfall. I samma text ifrågasätter hon tabut kring att prata om missfall, och hyllar andra kvinnor som vågat prata öppet om sorgen.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Meghan Markle drabbad av missfall - berättar i öppet brevBrand logo
Meghan Markle drabbad av missfall - berättar i öppet brev

I somras drabbades Meghan Markle av ett missfall, något hon nu skriver om i en lång och känslosam text i New York Times. Missfallet skedde i juli, och startade med att hon fick kramper i magen medan hon bytte blöja på parets son Archie.

“Medan jag höll min förstfödde i famnen förstod jag att jag förlorade mitt andra barn”, skriver Meghan Markle och förklarar att hon direkt förstod att det handlade om ett missfall.

Meghan och Harrys första barn Archie Mountbatten-Windsor kom till världen den 6 maj 2019, och planen var alltså att han skulle fått ett syskon.

Smärtsamma orden om missfallet

”Timmar senare låg jag i en sjukhussäng och höll min make i handen. Jag kände hans fuktiga hand i min och kysste hans knogar. Våta av bådas tårar. Stirrande på de kalla vita väggarna. Jag försökte föreställa mig hur vi skulle kunna läka”, skriver Meghan vidare.

Hon lyfter tabut kring att prata om missfall, om sorgen och om skammen.

Annons

”Att förlora ett barn innebär att man bär en nästan outhärdlig sorg, som många upplever – men som få talar om. I och med vår förlust insåg min man och jag att i ett rum med 100 kvinnor kommer 10 till 20 av dem att ha drabbats av missfall. Men trots denna smärtsamma gemensamhet förblir konversationen tabu, full av skam och av ensam sorg”.

Meghan markles hyllning till andra kvinnor som pratat öppet om missfall

I sin känslosamma text passar hon på att hylla andra personer som valt att prata öppet som sitt missfall, och hur det i sin tur påverkar andra att våga berätta.

”Vissa har modigt delat med sig av sina historier, och då öppnat upp dörren för andra. Att som utgångspunkt berätta om sin sanning för att göra det lättare för alla oss andra att göra samma sak. Vi har lärt oss att när någon frågar hur vi mår, och när man verkligen lyssnar på svaret med ett öppet sinne och ett öppet hjärta, blir sorgen och sörjandet lättare – för oss alla. När man kan dela med sig av smärtan kan vi tillsammans ta det första steget mot att läka”, skriver Meghan Markle.

Annons

Någon som nyligen berättade om sitt missfall är Chrissy Teigen. Hon och John Legend väntade sitt tredje barn, och efter en tid av kraftiga blödningar förlorade paret barnet. Chrissy har delat både starka bilder från sjukhussängen direkt efter missfallet och en lång text om den stora sorgen. Hon mötte både kritik och hyllningar efter att hon valde att vara så pass öppen. Och när Meghan så fint hyllar andra för sin öppenhet tänker vi på Chrissy – och på alla andra kvinnor där ute som tvingats gå igenom denna sorg.

Foto: TT

LÄS MER:

Meghan Markle och prins Harry drabbade av missfall – läs hennes egna ord om sorgen

Chrissy Teigens starka ord om sorgen – 4 veckor efter missfallet

Reaktionerna efter Chrissy Teigens ord om missfallet

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons