Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuer

Meghan Markle och prins Harry drabbade av missfall i somras

25 nov, 2020 
AvGabriella Håkansson
AvSanna Rossäng
Megan Markle
I ett öppet brev i The New York Times öppnar nu Meghan Markle upp det hjärtskärande faktum att hon och prins Harry drabbades av ett missfall i somras. "Jag kände en kramp och föll till golvet", skriver hon.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Meghan Markle drabbad av missfall - berättar i öppet brevBrand logo
Meghan Markle drabbad av missfall - berättar i öppet brev

Det var före årsskiftet som det meddelades att prins Harry och Meghan Markle lämnar sina kungliga roller tillsammans med nyfödde sonen Archie, stänger ner all sin verksamhet i Buckingham Palace och flyttar över Atlanten. Parets önskemål var att lämna monarkin och offentligheten för ett mer privat liv – då Meghan bland annat fått utstå en hel del hat och hot.

Nu bor paret tillsammans med lilla Archie i Los Angeles i USA tillammans med sonen.

Meghan Markles egna ord om missfallet

I en text, publicerad i New York Times har nu Meghan valt att tala ut om en personlig kamp som paret genomgått. De har nämligen drabbats av missfall.

”Det var en julimorgon som började lika vanligt som någon annan dag”, skriver Meghan och fortsätter:

”Efter att ha bytt blöja kände jag en skarp kramp. Jag föll på golvet med honom i armarna och nynnande en vaggvisa för att hålla oss båda lugna, den glada melodin var en skarp kontrast till min känsla av att något inte stämde. Jag visste, när jag grep om mitt förstfödda barn, att jag tappade mitt andra.”

Annons

Den hjärtskärande texten fortsätter med att Meghan berättar att makarna åkte till sjukhuset. Hand i hand försökte de att förstå vad de precis genomgått.

”Timmar senare låg jag i en sjukhussäng och höll min mans hand. Jag kysste hans knogar, våta av båda våra tårar. Stirrande på de kalla vita väggarna. Jag försökte föreställa mig hur vi skulle läka”

Uppmaningen till allmänheten efter familjesorgen

Den röda tråden i Meghans egenskrivna text att lyfta vikten av att fråga andra människor hur de mår. Under det dramatiska år som varit är det många som bär på tyngd inom sig och frågan "är du okej?" kan betyda så mycket.

”Så denna Thanksgiving har vi planerat för en högtid som aldrig förr – många av oss är separerade från dem vi älskar, vi är ensamma, sjuka, rädda, delade och kanske letar efter något att ens vara tacksamma för – låt oss lova varandra att vi frågar varandra, ”Är du okej?”. ”

Foto: TT

LÄS MER:

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons