Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Young royalsRöda mattan

Därför blev Beth Harmon rödhårig i tv-serien The Queen’s Gambit

25 nov, 2020 
Därför blev Anya Taylor- Joys karaktär Beth Harmon rödhårig i The Queen's Gambit
I boken The Queen's Gambit är Beth Harmon brunett men i Netflix-serien är hon rödhårig. Varför? ELLE reder ut.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
6 saker du inte visste om The Queen's GambitBrand logo
6 saker du inte visste om The Queen's Gambit

Få har nog missat hypen kring The Queen's Gambit, Netflix-serien som följer schacktalangen Beth Harmons (Anya Taylor-Joy) resa. Utöver den spännande handlingen och en hel del funderingar kring om det blir en andra säsong eller inte, har hennes stilrena look blivit lite av en snackis. Men hur kommer det sig att Beth, som i boken är brunett, blev rödhårig i serien? ELLE reder ut!

hår- och makeupartisten bakom Beth Harmons look

Vem ligger egentligen bakom Beths klassiska look? Brittiska hår- och makeupartisten Daniel Parker står för både hår- och makeup och är en storfavorit i Hollywood. Parker har bland annat filmer som Troja (2004) och Zero Dark Thirty (2012) på sitt CV tillsammans med HBO-serien Chernobyl (2019).

Därför är Beth Harmon rödhårig i The Queen's Gambit

Så hur kommer det sig att Beth är rödhårig i The Queen's Gambit om hon är brunett i boken som serien baseras på? I en intervju med Vogue avslöjar Parker att han fick känslan av att hon är "eldigt rödhårig" så fort han läste manuset. Snabbt därefter visar det sig att både Scott Frank, skaparen bakom Netflix-succén, och Anya Taylor-Joy tycker att det är lika självklart som Parker.

Annons

– När jag träffade Anya och frågade vad hon tyckte om att Beth skulle vara rödhårig undrade hon genast vad jag menade. För henne var det självklart att hon är rödhårig och det var rätt ovanligt. Ibland behöver du kämpa för en sån sak, menar Parker.

Beth Harmon är brunett i boken The Queen's Gambit men rödhårig i serien
Beth Harmons klassiska look hämtar inspiration från gamla Hollywood-stjärnor. Foto: Netflix.

Inspirationen bakom Beth Harmons look

Beth Harmons väldigt enkla men tidlösa look hämtar inspiration från gamla Hollywood och flera legendariska kvinnliga skådespelare som Natalie Wood, Rita Hayworth, Lauren Bacall och Grace Kelly.

– Det är en fantastisk era med puder, eyeliner, markerade läppar som alla är applicerade på ett så vackert sätt. Det är perfektion utan att vara för mycket, beskriver Parker.

Parker berättar även att det är enkelt att skapa rätt känsla för Beths karaktär när utgångspunkten är en såpass naturlig look. I scener där Beth mår sämre behöver sminket bara tas bort och utan det typiska Beth-skimret förstår tittarna snabbt att något inte stämmer.

Foto: Netflix.

Källa: Vogue.

LÄS MER:

11 serier och filmer för dig som älskade The Queen's Gambit

Allt om Jacob Fortune-Lloyd och de andra skådisarna i The Queen's Gambit

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons