Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Young royalsRöda mattan

Då har SATC-uppföljaren And just like that… premiär på HBO Max

12 nov, 2021 
AvJessica Rådne
scen ur and just like that
Den hypade uppföljaren till Sex And The City har fått ett svenskt premiärdatum. Då kommer And just like that… till HBO Max.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
TV: Sex saker du kanske inte visste om Sex And The CityBrand logo
TV: Sex saker du kanske inte visste om Sex And The City

Sex and the City slog ned som en bomb 1998 och snart drömde vi alla om att få vara med i det sköna 30-någonting-gänget som levde life på Manhattans gator. I centrum stod den frilansande sexkolumnisten Carrie Bradshaw (spelad av Sarah Jessica Parker) och vännerna Samantha (Kim Catrall), Charlotte (Kristin David) och Miranda (Cynthia Nixon).

När serien lade ned år 2004 efter nära hundra avsnitt skulle det inte dröja mer än två år innan casten återförenades i filmen med samma namn. År 2010 släpptes uppföljaren till långfilmen, Sex and the city 2, och ja, snart är det alltså dags att återse karaktärerna igen.

Annons

Nu har premiärdatumet för serien And just like that… tillkännagivits av HBO Max.

Sarah Jessica Parker om karaktärernas åldrande

sarah jessica parker
Sarah Jessica Parker är 50+ i verkliga livet, och i And just like that...

I And just like that… har det gått 10 år sedan filmernas handling och karaktärerna har passerat 50-strecket. Åldrandet är någonting som internets troll inte varit sena på att ha åsikter om. Det har gått så långt att Sarah Jessica Parker gått ut och sagt ifrån.

– Alla har visst någonting att säga. ”Hon har för mycket rynkor, hon har inte nog med rynkor”. Det känns nästan som att folk inte vill att vi ska vara okej med vilka vi är. Det är nästan så att det känns som att de njuter av att vi eventuellt inte är det. Och hur man än gör, om man väljer att åldras den naturliga vägen, eller om man väljer att göra något för att ändra sitt utseende, så känns det som att det blir fel, sa Sarah Jessica Parker nyligen i en intervju med Vogue, och slog fast:

Annons

– Jag vet hur jag ser ut, och jag har ju inget val. Vad ska jag göra åt det? Sluta åldras? Bara försvinna.

Handlingen i uppföljaren till Sex And The City

Den nya serien And just like that… spelades in i New York i våras. I ett pressmeddelande har handlingen beskrivits så här:

”I den nya serien skildras livet för vännerna Carrie, Miranda och Charlotte medan de försöker navigera från den komplicerade verkligheten i trettioårsåldern till den komplicerade verkligheten i femtioåldern. I allt vad livet och vänskapen innebär.”

carrie och mr big i en scen i and just like that...
Sarah Jessica Parker (Carrie) och Chris Noth (Mr. Big) filmar en scen till nya And just like that...

Carrie är i uppföljaren inne på en ny karriär, som poddare, medan maken Mr. Big jobbar vidare inom finans. I somras läckte detaljer ur det nya manuset ut som skvallrade om att kärleken börjat krackelera och att karaktärerna ligger i smutsig skilsmässa. Karaktären Natasha (Bridget Moynahan), en av Mr Bigs tidigare fruar, gör även comeback i serien vilket är som bäddat för intriger.

Annons

Fans av originalet har samtidigt noterat att karaktären Samatha, spelad av Kim Cattrall, inte nämnts i förhandsinformationen. Det har spekulerats i, men inte bekräftats att, det skulle bero på att Sarah Jessica Parker och Kim Cattrall länge har varit i luven på varandra privat.

Premiärdatum för And just like that…

Och nu till den efterlängtade informationen om EXAKT när vi kommer få svar på alla frågor kring handlingen.

Den 9 december har And just like that… svensk premiär på streaming HBO Max. Det första avsnittet av tio har titeln Hello It’s Me.

Om vi redan bänkat oss framför tv-skärmen? Jajjemen…

Källa: HBO Max

Foto: TT

Se också: 5 snackisar från veckan som har gåttBrand logo
Se också: 5 snackisar från veckan som har gått

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons