Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024BridgertonTv-serier

Sex and the City-skådisarna ålderhånas i And Just Like That…

09 nov, 2021 
AvElin Jonsson
Sex and the City-skådisarna ålderhånas i And Just Like That…
I samband med att Sex and the City-uppföljaren And Just Like That... snart har premiär berättar skådisarna om det plötsliga ålders-hatet de stött på eftersom karaktärerna nu i serien passerat 50plus.
”Kvinnohatet är överväldigande”, säger Sarah Jessica Parker.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Nya säsongen av Sex and the City – det här vet viBrand logo
Nya säsongen av Sex and the City – det här vet vi

I december är det dags för premiären av Sex and the City-uppföljaren And Just Like That... på streamingsajten HBO. I samma veva gör människorna bakom serien (både skådisar och team-arbetare) klart att serien i sin form, och kvinnorna som spelar karaktärerna utsätts för en hel del hat. Detta på grund av att de åldrats. Och många menar därför att de därmed inte hör hemma i rutan.

Ingen i Sex and the City-teamet håller med. Carrie Bradshaw-skådisen Sarah Jessica Parker är den första som tar bladet från munnen vad gäller ålders-kritiken de stött på i samband med nya serien And Just Like That... I de tio kommande avsnitten har det gått nästan 20 år efter senaste mötet med Carrie Bradshaw, Charlotte York och Miranda Hobbes som nu passerat 50-sträcket.

Annons

– Alla har visst någonting att säga. ”Hon har för mycket rynkor, hon har inte nog med rynkor”. Det känns nästan som att folk inte vill att vi ska vara okej med vilka vi är. Det är nästan så att det känns som att de njuter av att vi eventuellt inte är det. Och hur man än gör, om man väljer att åldras den naturliga vägen, eller om man väljer att göra något för att ändra sitt utseende, så känns det som att det blir fel, säger Carrie Bradshaw-skådisen Sarah Jessica Parker i en intervju med Vogue och fortsätter med att fråga sig:

– Jag vet hur jag ser ut, och jag har ju inget val. Vad ska jag göra åt det? Sluta åldras? Bara försvinna.

Regissören: Det här kapitlet saknas!

Sex and the City-regissören Michael Patrick King sätter också ned foten mot den kritik han och resterande medarbetare stött på under tiden med arbetet:

– När vi berättade om And Just Like That..., så kom det en hel del positiva reaktioner, men ett av de lite bitchigare uttalandena som kom via sociala medier var när folk delade bilder av The Golden Girls (Pantertanter) . Och då blev jag liksom: ”Wow, så antingen är du 35 år, eller så bor du i Florida...” Och därmed stod det klart att det faktiskt saknas ett kapitel där!

Pantertanter (engelska: The Golden Girls) var en mycket populär amerikansk situationskomedi som från början sändes på lördagskvällar på NBC mellan 1985 - 1992.

”En serie om medelålderskvinnor är revolutionerande"

Cynthia Nixon som spelar den riviga advokaten Miranda Hobbes i SATC- serien gillar att man i nya produktionen ”keeps it real”.

Annons

– Jag gillar att vi inte försöker föryngra serien. Det är inte så att vi petar in en 21-årig brorsdotter bara för att, säger Cynthia Nixon i intervjun samtidigt som hon får medhåll från manusförfattaren Samantha Irby:

– Jag tycker att det är revolutionerande att vi gör en serien om medelålderskvinnor, med deras riktiga lady-bodies och allt!

Sarah Jessica Parker: Kvinnohatet är överväldigande

Sarah Jessica Parker poängterar att många av synpunkter om tv-serien är sexistiska.

– Kvinnohatet bland alla kommentarer är överväldigande. Detta. Skulle. Aldrig. Hända. En. Man. ”Grått hår, grått hår, grått hår. Har hon grått hår!?”, säger dem. Och samtidigt sitter jag här med Andy Cohen.. och han har hela huvudet fullt med grått hår vilket är vackert. Varför är det okej för honom?!, frågar Sarah Jessica Parker sig.

Sarah Jessica Parker, Cynthia Nixon och Kristen Davis under inspelningen av serien i New York.
Sarah Jessica Parker, Cynthia Nixon och Kristen Davis under inspelningen av serien i New York.

Foto: TT/Instagram

Annons