Populärt: Zara LarssonTaylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024

Chrissy Teigens starka ord om sorgen efter missfallet

28 okt, 2020 
AvSaga Pettersson
AvElin Jonsson
Chrissy Teigens starka ord om sorgen – 4 veckor efter missfallet
Chrissy Teigen och John Legend väntade sitt tredje barn, men i vecka 20 fick Chrissy ett missfall. Efter veckor av tystnad berättar Chrissy Teigen nu om den djupa sorgen och otroliga smärtan i ett långt och öppet brev.
Annons
Chrissy Teigen och John Legends kärlekshistoriaBrand logo
Chrissy Teigen och John Legends kärlekshistoria

I augusti gick Chrissy Teigen och John Legend ut med att de väntade sitt tredje barn, men lyckan varade inte så länge som de hoppats på. I början av oktober gick paret ut med att de förlorat barnet, som fått namnet Jack, i magen.

Bara dagar innan missfallet uppdaterade Chrissy sina följare om att hon var inlagd på sjukhus på grund av kraftiga blödningar, men att barnet i magen då var okej.

Men senare uppdaterade Chrissy Teigen att de förlorat barnet i magen.

”Vi är chockade och i den typ av djup smärta som du bara hör om, den typ av smärta som vi aldrig känt förut. Vi lyckades aldrig stoppa blödningarna och ge vårt barn de vätskor han behövde, trots påse efter påse av blodtransfusioner. Det var helt enkelt inte nog”, skrev Chrissy i ett inlägg på Instagram.

Känslosamma orden om missfallet, sorgen och smärtan

Chrissy Teigen har efter missfallet varit frånvarande från sina sociala medier, förutom vid ett tillfälle där hon förklarade att de ”är tysta men okej” . I en hjärtskärande lång text som nu publicerats i Medium, som Chrissy även själv delat på Instagram, öppnar modellen upp kring alla känslor efter missfallet, i hopp om att kunna gå vidare.

Annons

”Så fort jag postade det här så kom tårarna, jag kände mig så... slut. Jag vill aldrig glömma Jack”.

Redan innan missfallet hade Chrissy Teigen fått veta att hennes graviditet innebar en del komplikationer. Moderkakan satt inte fast ordentligt, och hon blödde regelbundet. Hon hoppades på att kunna behålla bebisen i magen fram till vecka 28, då den skulle blivit stor nog att klara sig i kuvös utan för magen. Men i vecka 20 blev blödningarna kraftigare och hon blev tvungen att åka in akut till sjukhuset. Efter nätter på sjukhus gick det inte längre att rädda Jack, och Chrissy och John blev tvungna att ta farväl.

”Vi testade påse efter påse med blod, var enda en gick rakt igenom mig som att vi inte hade gjort någonting åt det alls. Sent en natt fick jag veta att det var dags att ta farväl morgonen därefter. Jag grät lite först, sen bröt jag ihop totalt, mina andetag hann inte hänga med i min otroligt djupa sorg”, skriver hon och tillägger:

Annons

”Även när jag skriver det här nu så känner jag smärtan igen”.

Chrissy Teigens känga till De som kritiserade hennes bilder från sjukhuset

Chrissys mamma och John tog bilder på Chrissy på sjukhuset, där hon gråter i sjukhussängen, efter att hon själv bett dem göra det. Oavsett hur obekvämt det än var. De smärtsamma bilderna delade Chrissy Teigen på sin Instagram efter missfallet, något som väckt starka känslor hos många. De har både hyllats och kritiserats.

”John hatade det, jag såg det. Han förstod inte alls då, men jag visste att jag behövde få föreviga den här stunden, på samma sätt som jag behövde föreviga oss när vi kysstes vid altaret, på samma sätt som jag behövde föreviga våra lyckotårar efter barnens födsel. Jag bara visste att jag behövde dela med mig av den här händelsen”, och till alla som uttryckt någon form av negativitet kring bilderna hälsar Chrissy:

”Jag kan inte ens beskriva hur lite jag bryr mig om de som hatade på bilderna. Det var jag som gick igenom det, jag valde att ta bilderna, och dessa bilder är inte för några andra än de som gått igenom samma sak eller de som bryr sig tillräckligt om hur det är att gå igenom det. Bilderna är bara till för människor som behövde dem. Alla andras åsikter har ingen betydelse för mig”.

Orden till barnen Luna och Miles

Chrissy och John har barnen Luna, 4, och Miles, 2, och hon förklarar att de kommer att prata om Jack för dem.

"Jack kommer alltid vara älskad, och för våra barn kommer vi förklara att han finns i vinden och träden och fjärilarna de ser”.

Foto: TT

LÄS MER:

Annons