Populärt: Zara LarssonTaylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024

Reaktionerna efter Chrissy Teigens ord om missfallet

02 okt, 2020 
AvElin Jonsson
Nu möts Chrissy Teigen av hyllningar men också kritik.
I samband med att Chrissy Teigen och John Legend förlorade deras ofödde son Jack i magen har paret varit öppna med den tunga sorgen. Något som nu fått många att hylla paret eftersom frågan om missfall nu lyfts – men makarna har också mötts av kritik.
Annons
7 Kostråd som inte är så hälsosammaBrand logo
7 Kostråd som inte är så hälsosamma

Modellen Chrissy Teigen och artisten John Legend gick nyligen ut med att de väntade sitt tredje barn. Sedan tidigare har de dottern Luna, 4, och sonen Miles, 2. De senaste veckorna har modellen varit sängliggandes på grund blödningar i underlivet, men tidigare i veckan blev det akut och hon fick läggas in på sjukhus.

– Nu var det värre, det var som att sätta på en kran och bara låta det rinna. Idag så slutade det aldrig blöda, förklarade hon på sina sociala medier samtidigt som hon publicerade bilder på maken John på sjukhuset.

Då var hon dock vid gott mod och berättade att både hon och den lilla pojken i magen mådde bra under omständigheterna.

Förlorade sonen i magen

Men läget var värre än vad man befarat och i veckan berättade Chrissy Teigen den hemska nyheten om att de har förlorat barnet i magen i ett inlägg på Instagram.

”Vi är chockade och i den typ av djup smärta som du bara hör om, den typ av smärta som vi aldrig känt förut. Vi lyckades aldrig stoppa blödningarna och ge vårt barn de vätskor han behövde, trots påse efter påse av blodtransfusioner. Det var helt enkelt inte nog.”

Annons

Och på Twitter skrev hon orden som berörde många:

”Nu åker vi hem från sjukhuset utan vår bebis. Hur kan det här vara verkligt”.

Stödet från vännerna

Flertalet av hennes vänner sänder nu sitt stöd till Chrissy Teigen och John Legend. En av dem är Hailey Bieber som skriver:

”Jag är så ledsen. Tänker på dig och John, ber för er och sänder oändligt med kärlek under denna svåra tid”, skriver hon i kommentarsfältet under Chrissys djupt berörande inlägg om missfallet.

Även Paris Hilton stöttar paret med orden: ”Mitt hjärta går sönder för er. Jag beklagar sorgen och tänker på dig och familjen. Jag älskar dig vackra”, och i kommentarsfältet syns även namn som Cara Delevingne, Kim och Khloé Kardashian.

Chrissy Teigen både hyllas och kritiseras för sin öppenhet

Men det är inte bara kända ansikten som stöttat paret. Chrissy Teigen har mötts av massor av hyllande kommentarer för att hon valde att vara så öppen med sitt missfall. Många poängterar att missfall kan uppfattas som något man genomgår ensam, och att prata om ämnet kan upplevas som tabu – men att Chrissy nu öppnar upp för ett öppet samtal om missfall.

Annons

”Det är så modigt – och viktigt– att Chrissy Teigen valde att gå ut offentligen med sin fruktansvärda förlust. Missfall är något man ofta väljer att hålla privat. Vilket gör det svårare att sörja och bli tröstad, något jag själv fått erfara”, skriver amerikanska journalisten Susan Chira på Twitter.

Men i allt fint stöd kan vi också se hur personer kritiserar Chrissy Teigen. Enligt dem är det istället opassande att prata om missfallet, och till och med ”uppmärksamhetssökande”.

Foto: TT, Instagram.

LÄS MER:

Annons