Populärt: Sofia Richie GraingeKonserter 2024BridgertonTv-serierBoktipsKrönikor

Cher öppnar upp om missfallen: ”Låg på golvet och grät”

20 jul, 2022 
AvLinda Strömbäck
Cher
Superstjärnan Cher berättar om sina tidigare missfall i samband med att aborträtten upphävts i USA – och att en abort blev avgörande när hennes man hittade henne på golvet i svåra smärtor.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
VIDEO: 5 saker om Cher som du kanske inte vissteBrand logo
VIDEO: 5 saker om Cher som du kanske inte visste

Cher har gjort avtryck som både artist och stilikon i över 50 år. 1998 gjorde hon dessutom en oerhörd comeback med hyllade albumet Believe – då med en 30-årig karriär i bagaget. Hon har även gjort sig ett berömt namn på filmduken och vunnit en Oscar för bästa kvinnliga huvudroll i filmen Mångalen från 1987.

Men superstjärnans karriär började redan på 60-talet, då hon och hennes man Sonny Bono utgjorde duon Sonny & Cher. I ett inlägg på Twitter berättar Cher att paret samtidigt genomgick flera missfall i försök att bli gravida – och att en abort blev avgörande för att rädda hennes liv.

Sonny och Cher på 60-talet
Sonny och Cher på 60-talet

Berättar om missfallen

I inlägget på Twitter berättar stjärnan att hon genomgått tre missfall som ung – första redan vid 18 års ålder. Hon berättar att det var hennes dåvarande man Sonny som hittade henne på golvet i deras hem, där hon låg i svåra smärtor.

Annons

”Jag var ensam i huset. Son kom hem och jag låg på golvet och grät och gungade. När jag kom till en läkare skrek jag av smärta.” skriver Cher i sitt inlägg på Twitter.

”Jag skickades direkt till sjukhus och behövde opereras omedelbart. Vad hade hänt med mig om det hade varit idag?” skriver Cher och syftar på USA:s högsta domstols beslut att upphäva aborträtten Roe v. Wade.

Chers flera försök att bli gravid

Cher berättade även om den tuffa upplevelsen av sitt tredje missfall i en intervju med Parade Magazine 2010.

Annons

– Efter tredje gången levde jag som i en mardröm. Folk började gratulerar mig till graviditeten och sen när jag plötsligt inte var det så sa alla ”Åh, vi beklagar”. Då tänkte jag: Gud, jag orkar inte höra det här något mer, berättade Cher som under flera år försökte bli gravid med dåvarande maken Sonny Bono.

Men 1969 föddes till slut Chers och Sonnys enda gemensamma barn Chaz. Cher fick även ett andra barn, Elijah Blue Allman, 1976 med dåvarande maken Gregg Allman.

Cher och Chaz 1974
Cher och Chaz 1974
Annons
SE OCKSÅ: Chers stilresa genom tidernaBrand logo
SE OCKSÅ: Chers stilresa genom tiderna

Foto: TT

Annons