Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Young royalsRöda mattan

Chers barn har vuxit upp – här är Chaz Bono och Elijah Blue Allman idag

04 feb, 2022 
AvJessica Rådne
cher med exmaken sony och barnet chaz
Superstjärnan Cher är mamma till två söner. Relationen till dem har varit skakig genom åren. Så lever Chaz Bono och Elijah Blue Allman idag.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Artisten och skådespelaren Cherilyn ’Cher’ Sarkisian, 75, slog igenom på 60-talet med popduon Sonny & Cher i vilken maken Sonny Bono utgjorde den andra halvan.

TV: Chers stilresa genom tidernaBrand logo
TV: Chers stilresa genom tiderna

Cher och Sonny träffades genom den gemensamma vännen, musikproducenten Phil Spector. Sonny jobbade i Phils studio, där Cher brukade komma in och spela in bakgrundssång.

familjen med cher, sonny och chasity 1972
År 1972, familjen bestående av Cher, Sonny och Chasity.

Den lyckade matchningen ledde till succéduon, äktenskap och även födseln av Chers första barn, Chaz Bono. Vi ska kika vidare på Chaz liv nedan.

Annons

Chaz Bono genomgick könskorrigering

Chers och Sonnys kärleksbarn Chaz föddes 1969 som flicka. Chaz fick namnet Chasity av föräldrarna, efter filmen med samma namn som Cher spelade huvudrollen i det året. Idag är Chaz 52 år och har genomgått en könskorrigering från kvinna till man.

bild från 1976 the sonny and cher show
Som barn fick Chaz ofta vara med i föräldrarnas humorprogram The Sonny and Cher Show. Året är här 1976.

Chaz har levt ett liv delvis i offentligheten. Som barn medverkade han i diverse tv-sammanhang tillsammans med mamma Cher och pappa Sonny. Under tidigt 90-tal var han medlem i bandet Ceremony. År 1995 kom Chaz ut som lesbisk och tre år senare släppte han självbiografin Family Outing i vilken det framkommer att Cher först reagerade med fasa över att ha ett homosexuellt barn.

Annons

Chers stöd och kärlek till sonen Chaz

Cher som är en stor ikon själv i gaykretsar kom så småningom att acceptera sin sons sexualitet. När Chaz år 2008 påbörjade sin könskorrigering från kvinna till man var mamma stolt och stöttande.

– Om jag vaknade upp i en killes kropp i morgon skulle jag skrika, gråta och råna en bank. För jag skulle aldrig kunna se mig som något annat än vad jag är – en flicka. Jag skulle inte ta det lika bra som Chaz har gjort, har Cher tidigare sagt till Vanity Fair.

chaz bono 2021
Chaz Bono efter sin könskorrigering. Här på röda mattan 2021.

När Chaz själv gästade Oprah Winfreys talkshow för att prata om filmen Becoming Chaz i vilken könskorrigeringen har dokumenterats, beskrev han det som att ”min kropp svek mig”.

Annons

– Självklart önskade jag att jag var en kille och kände mig mer som en kille och allt det. Men så var det inte, och jag var tvungen att hantera det, förklarade han.

Idag jobbar Chaz som skådespelare och är aktivist för HBTQ+ rättigheter.

Elijah Blue Allman hade en svår uppväxt

cher och elijah 1976
Cher med sonen Elijah i famnen år 1976.

Chers andra barn kom till världen 1976, i artistens andra äktenskap med den nu framlidne rockmusikern Gregg Allman. Elijah Blue Allman heter sonen och han är idag 45 år.

Elijah har inte gjort någon hemlighet av att hans barndom varit tuff. Pappa hann gifta och skilja sig sju gånger innan han gick bort år 2017, och mamma har fortsatt vara en av världens främsta underhållare.

Annons

– När du går på internatskola vid sju års ålder är det lite svårt att inte känna sig avvisad. Men jag har kommit till en ålder där jag försöker komma tillfreds, man bara måste göra det. Men jag tycker fortfarande... det betyder inte att det är rätt. Det är fortfarande fel att göra det, sa Elijah i en intervju med E! Online 2014.

– Så jag brukade komma hem på helgerna och så åkte jag och mina kompisar till Harlem och hamnade i massa trubbel. Det är faktiskt chockerade att tänka att jag som 11-åring brukade köpa droger i Harlem. Det är ganska galet. Men det verkade normalt då, berättade han vidare som ett exempel på hur upptagna föräldrarna varit med sina egna liv.

Sonen Elijah spelar i metalband

elijah allman som vuxen
Elijah Allman har idag vuxit upp och berättat om sin stökiga barndom.

Elijah bor i Los Angeles och spelar gitarr i dödsmetalbandet Deadsy. Hans kärleksliv har varit föremål för skriverier genom åren då han har dejtat en rad kända namn som Kate Hudson, Paris Hilton och Heather Graham. År 2020 skilde Elijah sig från den brittiska sångaren Marieangela King efter sex års äktenskap.

Annons

Om sin relation till mamma Cher idag har Elijah sagt att:

– Vi har våra problem. Vi har jobbat oss igenom många. Vi har några kvar. Hon är verkligen begåvad. Hon är underbar. Hon är ju Cher, vad kan man inte älska med det?

Se också: 5 saker om Cher som du kanske inte vissteBrand logo
Se också: 5 saker om Cher som du kanske inte visste

Källa: Expressen, Expressen, The Blast, Closer

Foto: TT

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons