Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Love is blindYoung royalsOscarsgalan

Cara Delevingne öppnar upp om drogmissbruket

09 mar, 2023 
AvLinda Strömbäck
Cara Delevingne
I september 2022 började det spridas ett klipp på Cara Delevingne som fick fansen att oroa sig för modellens hälsa. Nu öppnar Cara upp om sitt missbruk.
Annons
Cara Delevingne – 6 saker du inte visste om modellenBrand logo
Cara Delevingne – 6 saker du inte visste om modellen

Cara Delevingne fick sitt genombrott i början av 2010-talet och har sedan dess blivit en av våra mest berömda modeller. I höstas började däremot fansen att oroa sig för supermodellen, efter att ett klipp på Cara fått spridning. Nu kommenterar Cara bilderna för första gången, och berättar om missbruket.

Bilderna på Cara som skapade oro hos fansen

I september började det cirkulera ett klipp på Tiktok där man såg en förvirrad och instabil Cara på en parkeringsplats i Los Angeles. Hon hade precis kommit tillbak från Burning Man-festivalen och i klippet gick Cara runt utan skor – nyligen utslängd från Jay-Zs privatplan. Enligt TMZ ska planet aldrig lyft utan stått på marken i 45 minuter tills Cara klev av. I klippet syns Cara sedan gå runt på parkeringsplatsen barfota, samtidigt som hon röker och tappar sin telefon vid flera tillfällen.

Annons
@pagesix

Fans are concerned by Cara Delevingne’s erratic airport behavior

♬ original sound - Pagesix | Celebrity Gossip

Några dagar senare sågs även vännen Margot Robbie lämna Caras hem i tårar, samtidigt som en källa till TMZ uppgav att Cara kämpar med psykisk ohälsa sedan en tid tillbaka. Källan berättade även att stjärnmodellens vänner försökt lägga in henne på behandlingshem för psykiska problem och drogmissbruk.

Margot Robbie lämnar Caras hus.
Margot Robbie lämnar Caras hus.

Cara Delevingne om missbruket

Nu öppnar Cara upp om missbruket i en intervju med Vogue och berättar att hon varit nykter sedan fyra månader tillbaka.

– Jag älskade att kunna ge folk en tillflyktsort. De kunde komma hit och bara glömma all stress och ansvar, och det kanske låter lite som Willy Wonka, men hela idén var att man kunde komma hit och bara bete sig som barn. Men genom att ge det till andra människor, så blev jag också fast i mig själv.

Annons

– Om du har problem innan du börjar i den här branschen, så kommer det bara bli större och värre, berättar Cara.

Cara om bilderna från flygplatsen

I intervjun pratar Cara också om bilderna från flygplatsen och berättar att de var en stor skam för henne, men också en ögonöppnare. Hon berättar att det blev ett steg mot att sluta med alkohol och droger, som länge varit en tillflyktsort från hennes problem, och att hon istället valt att ta itu med problemen hon försökt fly från.

– Det gör ont i hjärtat, eftersom jag trodde att jag hade kul. Men vid en tidpunkt kände jag bara: ”jag ser inte ut att må bra”. Du vet, ibland behöver man en reality check, och på så sätt blev bilderna ändå något att vara tacksam över, berättar Cara.

Cara Delevingne på SAG Awards i februari 2023
Cara Delevingne på SAG Awards i februari 2023.

Foto: TT, Tiktok

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons