Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024BridgertonTv-serierBoktips

Brita Zackari om Musikhjälpen 2020: ”Ett av de finaste jobben i Sverige”

14 dec, 2020 
AvNina Nyström
brita, felix sandman och farah abadi
Temat, upplägget och vårt behov av traditioner och sällskap i isoleringen. Årets upplaga av Musikhjälpen summerar så mycket av det som varit 2020. Vi tog ett snack med Brita Zackari inför starten ikväll!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
De ska leda Musikhjälpen 2020Brand logo
De ska leda Musikhjälpen 2020

När vi pratar med Brita Zackari håller hon som bäst på att ladda inför att om bara några timmar äntra uppdraget som programledare för Musikhjälpen 2020. Vid sin sida har hon Felix Sandman och Farah Abadi. Engagemanget inför det ärofyllda uppdraget går inte att missa.

– Jag tycker att det är ett av de finaste jobben man kan få i Sverige. Inte för att skryta, utan för att det är en så stor rörelse. Musikhjälpen är en så viktig tradition för många i december, ett sällskap i julbestyren – framför allt i år, när vi inte har så mycket annat att göra. Det är som att man delar sitt jobb med alla som är hemma, att man gör det tillsammans.

Annorlunda upplägg i år

Årets upplaga av Musikhjälpen kommer dock att te sig lite annorlunda än vad vi är vana vid. På grund av de rådande restriktionerna kommer man inte att, som vanligt, hålla till i en centralt placerad glasbur. Istället tar programledartrion plats i en mer avsides produktionslokal och Musikhjälpen hoppas kunna återkomma till den planerade värdstaden Norrköping ett annat år.

Annons

Avsaknaden av Kärlekens torg vägs upp av olika digitala lösningar så att publiken och programledarna ändå ska kunna känna samhörighet och pepp.

”En slags hejdå-fest för det här pissiga året”

Trots det annorlunda upplägget tycker Brita att det är extra kul att få vara med just det här året.

– Folk börjar tröttna på att bara gå hemma och har man en partner kanske man börjar bli lite less på att bara lyssna på varandra. Musikhjälpen kommer med en nytändning, en slags hejdå-fest för det här pissiga året, med hopp om ett ljusare 2021.

Just för att det har varit ett stilla år som så mycket har kretsat kring omtanke om andra tror Brita också att det finns stor potential för rekord för Musikhjälpen, både i engangemang och insamling.

Skänk till Musikhjälpen och vinn Goodiebag värd 50 000 kronor!

Du startar själv en bössa tillsammans med ELLE. Berätta mer!

– Ja, man kan vinna en helt fantastisk goodiebag. Det här är verkligen en klassisk win-win! Du lägger kanske 50–100 kronor bössan och dina pengar går till någon som behöver sjukvård, samtidigt som du har chans att vinna den här otroliga goodiebagen (mer om vad som finns i den och hur det funkar kan du läsa i slutet av artikeln). Det finns ingen bättre julklapp än en donation till Musikhjälpen!

Annons

Årets tema – Ingen människa ska lämnas utan vård

Årets tema är extra målande för just 2020 och ett ämne som ligger Brita varmt om hjärtat sedan länge. Särskilt mycket brinner hon för rätten till god förlossningsvård i alla delar av världen.

– Det är så många delar av världen som saknar ett fungerande välfärdssystem, och det är inga avancerade saker som behövs – enkla, billiga saker kan göra stor skillnad. Många dör av sådant som går att åtgärda med enkla sjukvårdsinsatser.

Vad tror du blir den största utmaningen för dig?

– Att kunna hålla huvudet kallt när det blir känslosamt. Man vill ju kunna kombinera det här tunga ämnet med välbehövlig underhållning, men jag känner mig ändå lite nervös över balansen.

Hur har det gått med packningen inför veckan?

– Jag är notorisk dålig på att packa, men jag känner mig nöjd, även om jag säkert har med mig alldeles för mycket. Jag klär mig alltid efter humör, så jag kan inte planera så långt fram som en vecka. Och humöret kommer helt säkert att svaja som en julgran i dålig julgransfot under den här veckan! Några av sakerna kommer jag kanske att auktionera ut. Vem vet, jag kanske har auktionerat ut hela hemmet till slut!

Annons

Har du fått några oombedda tips från tidigare års programledare som du faktiskt blivit glad för? (Britas man Kalle Zackari Wahlström var programledare för Musikhjälpen 2017.)

– Kalle sade att han gick på yoga det sista han gjorde innan han gick in i buren, det tycker jag lät som en jättebra uppladdning och ett bra sätt att hantera det här konstiga limbot som är just nu innan vi går in. I eftermiddag har vi några timmars ledigt innan vi går in i buren, då ska jag försöka få till ett pass.

I Britas goodiebag ingår:

Mer om Britas bössa och hur det funkar kommer du kunna läsa här!

1. Edblad: smycken till ett värde av 5 000 sek @edbladofficial

2. Dyson: Air Wrap styler till ett värde av 4 990 sek @dysonhair

3. Biotherm: hudvårdskit till ett värde av 2 500 sek @biotherm + @lorealluxe_se

4. Lancome: Sminkkit till ett värde av 2 500 sek @lancomeofficial + @lorealluxe_se

5. Cervera: presentkort till ett värde av 5 000 sek @cervera

Annons

6. Ole Henriksen: hudvårdskit till ett värde av 5 000 sek @olehenriksen

7. Lyko: Presentkort till ett värde av 5 000 sek (+ några produkter) @lyko

8. Bolinder: handväska “Bucket - Black” till ett värde av 4 200 sek @bolinderstockholm

9. Hobo hotell: Övernattning i HOBO sviten och 4-rättersmiddag för 2 personer. @hobosthlm

10. Torekov hotell: Vandringspaket för 2 personer i dubbelrum: Picknicklunch, eftermiddagskaffe, 3-rätters middag, SPA-entré, frukost, 25 minuters behandling för 2 personer till ett värde av 5 380 sek @torekovhotell

11. Printler: Presentkort till ett värde av 5 000 sek @printler

12. Emma S. skincare: Presentkort till ett värde av 5 000 sek @emmasskincare

13. La Roche Posay: Hudvårdskit till ett värde av 2 500 sek @larocheposay

Totalt värde: Cirka 52 000 sek

Foto: SR

LÄS MER:

Så fick Felix Sandman drömgiget i Musikhjälpen 2020 – efter alla år

Linnea Henriksson och Hanna Persson blir reportrar i Musikhjälpen 2020

Här är alla artister och gäster som är med i Musikhjälpen 2020

Annons