Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Love is blindYoung royalsOscarsgalan

Bernie Sanders är överallt på internet – egna orden om virala bilden

22 jan, 2021 
AvSimon Nilsson Larsson
Bilden på Bernie Sanders har blivit väldigt spridd de senaste dagarna.
Sällan har en bild spridits så snabbt och brett som den på Bernie Sanders och hans vantar från presidentinvigningen i onsdags.
Här är allt du behöver veta om årets hittills mest populära meme.
Annons
Memes på Bernie Sanders sprids över nätet - se bildernaBrand logo
Memes på Bernie Sanders sprids över nätet - se bilderna

I onsdags svors Joe Biden in som USA:s 46:e president och Kamala Harris som den första kvinnliga vicepresidenten i landets historia. En stor dag fylld med minnesvärda händelser som Lady Gagas nationalsångsframträdande, Amanda Gormans dikt och – kanske framför allt – Bernie Sanders klädsel.

För den här veckan har sociala medier svämmat över av memes på senatorn, och bilden när han sitter med sin dunjacka och vantbeklädda händer i knäet har fått en spridning av sällan skådat slag.

Sanningen bakom Bernie Sanders vantar

Det som hamnat mest i fokus är just Bernie Sanders vantar. De har visat sig vara stickade av en lärare från Essex Junction i Vermont, som ligger strax utanför Burlington där han var borgmästare under 1980-talet.

Hon heter Jen Ellis och gav vantarna, som är stickade av återvunna tröjor och plastpåsar, som en present till honom för fem år sedan. Hon berättar i en intervju med Jewish insider att det sedan Joe Bidens invigning kommit tusentals förfrågningar från personer som vill kopiera Bernie Sanders stil.

Annons

– Det finns inte en chans att jag kan göra 6000 par vantar, och varje gång jag går in på min email så har flera hundra nya personer mailat mig. Jag hatar att göra folk besvikna, men vantarna är unika ibland kan man inte få allt vad man vill ha här i världen, säger Jen Ellis som inte har några planer på att sluta med sitt jobb som lärare för att börja som vanttillverkare.

Bernie Sanders egna ord om memen

Bernie Sanders har själv kommenterat sin klädsel efter en fråga från CBS news.

– Vi klär oss varmt i Vermont – vi vet en del om kyla. Vi bryr oss inte så mycket om mode. Vi vill hålla oss varma, och det var det som jag gjorde i dag, säger han.

Enligt NBC news Garret Haake har han också kommenterat memen.

– Det gör folk uppmärksammade på att vi gör bra vantar i Vermont, ska han ha sagt och tillagt:

– Vi gör också bra jackor.

Nedan följer några av höjdpunkterna:


Foto: Brendan Smialowski/AFP

Läs mer:

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons