Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024BridgertonTv-serier

Bella Hadid öppnar upp om svåra sjukdomen

07 aug, 2023 
AvLinda Strömbäck
Bella Hadid
Nyligen delade Bella Hadid med sig om sin 15 år långa sjukdomskamp. I ett inlägg på Instagram berättar stjärnan att hon behandlats för Chronic Lyme disease och visar upp bilder från sjukdomsperioden.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Se Bella Hadids bästa looks på röda mattanBrand logo
Se Bella Hadids bästa looks på röda mattan

Bella Hadid har sedan en lång tid tillbaka tampats med Chronic Lyme disease, även kallad kronisk borreliainfektion. Det berättar stjärnmodellen på sin Instagram och öppnar upp om sin sjukdomsperiod – som varat i över ett årtionde.

Bella Hadid Chronic Lyme Disease

I ett inlägg på Instagram berättar Bella Hadid om sjukdomen hon tampats med i flera år, och att hon nu blivit frisk efter femton år av utredningar, behandlingar och sjukhusvistelser. I en gammal journal som Bella publicerat i inlägget står det att hon bland annat lidit av utmattning, depression och haft problem med minnet.

”Mitt lilla jag som fick genomlida det här skulle bli så stolt över mitt vuxna jag för att jag inte gav upp” skriver stjärnan till inlägget.

Annons

Bella Hadid berättar även att hennes mamma Yolanda kämpat för att utreda Bellas symptom och stötta sin dotter. Yolanda diagnostiserades också med sjukdomen Chronic Lyme 2012, samtidigt som Bella Hadids bror, Anwar.

”Tack till min mamma som hållit koll på alla journaler, aldrig lämnat min sida, skyddat mig, stöttat mig och framförallt trott på mig genom allt det här” skriver Bella.

Bella Hadid om sjukdomen

I inlägget har Bella Hadid publicerat bilder från sjukdomsperioden och behandlingarna, där hon ofta syns med dropp i armen.

”Att leva i det här tillståndet, som även försämrats med tiden, och samtidigt jobba för att göra mig själv, min familj och alla som stöttat mig stolta, har påverkat mig på ett sätt jag inte kan förklara. Att vara så ledsen och sjuk samtidigt som jag varit priviligerad och haft massor med kärlek omkring mig har varit förvirrande.” skriver Bella.

Annons

Hon berättar också att hon fått en ny syn på livet efter att hon levt med diagnosen Chronic Lyme, genomgått behandlingar samt tampats med ett osynligt lidande i nästan femton år.

”Om jag skulle behöva gå igenom allt det här igen för att komma hit till det exakta ögonblicket jag är i just nu, tillsammans med alla er och till slut vara frisk, så skulle jag göra det igen. Det har gjort mig till den jag är idag.” skriver Bella.

”Jag har försökt att välja de mest positiva bilderna, eftersom hur smärtsam den här upplevelsen än har varit, så är resultatet den mest upplysande upplevelsen i mitt liv, fylld med nya vänner, nya visioner och en ny hjärna.”

Källa: People

Foto: TT, Instagram

Annons