Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Young royals

Maja Nilsson Lindelöf öppnar upp om psykiska ohälsan

14 jul, 2023 
AvLinda Strömbäck
Maja Nilsson Lindelöf
I sitt sommarprat öppnar ELLE-profilen Maja Nilsson Lindelöf upp om kampen med sin mentala ohälsa: ”Har kämpat med en konstant känsla av ångest.”
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Sommar i P1 – Här är sommarpratarna 2023Brand logo
Sommar i P1 – Här är sommarpratarna 2023

Sedan många år tillbaka är Maja Nilsson Lindelöf ett välkänt ansikte på sociala medier. Hon driver en framgångsrik blogg på ELLE, ett populärt Instagram-konto och en varmt uppskattad Youtube-kanal. Sedan 2021 har hon dessutom det egna klädmärket Lis Bonne Atelier, och är idag bosatt i Manchester tillsammans med sin make Victor och sina två söner. I sitt sommarprat berättar nu Maja om motgångarna i sitt liv, och kampen med sin psykiska ohälsa.

Maja Nilsson Lindelöf om psykisk ohälsa

I Sommar i P1 berättar Maja Nilsson Lindelöf att den efterlängtade flytten till sin pojkvän i Portugal, också blev startskottet på en svår period i sitt liv. Hon beskriver den nya tillvaron i det nya landet som ensamt, utan jobb och utan vänner.

Annons

– Jag behövde hitta på mina egna förpliktelser för att överhuvudtaget ta mig upp ur sängen. När jag vaknade städade jag lägenheten även om den redan var städad sedan dagen innan, berättar Maja.

– Jag var inte på väg någonstans i livet. Det enda jag kunde kontrollera var min vikt och mitt utseende. Det blev som en besatthet som ökade dag för dag.

Maja Nilsson Lindelöf: ”Att bara älska mig själv räckte inte”

Efter tre år insåg Maja att hon led av ortorexi och bulimi, och att hennes träningsrutin och ständiga behov av att kontrollera kalorier var ett större problem än hon ville inse. Vändpunkten blev sedan Majas längtan efter barn, när hon insåg att ätstörningarna kunde leda till infertilitet.

– Det var det uppvaknandet jag behövde, som att bara älska mig själv inte räckte. Men ingenting skulle ta ifrån mig chansen att bli mamma.

Maja Nilsson Lindelöf på ELLE-galan 2023.
Maja Nilsson Lindelöf på ELLE-galan 2023.

Maja Nilsson lINDELÖF om ATT TA PROFFESSIONELL HJÄLP

Maja berättar också att hon började gå i terapi när sonen Ted Louie kom till världen, för hans skull och för sin egna, och för att bena ut var ångesten kom ifrån.

Annons

– Det var svårt att acceptera att jag faktiskt led av psykisk ohälsa. Det var tufft och det tog tid, och under de nästkommande fyra åren kom känslor som var både befriande och skrämmande.

– Resan jag har gjort mentalt är den största resan jag har gjort, min största bragd i livet. Jag är så stolt över mig själv, över att jag älskade mig själv så pass mycket att jag förstod värdet i att få må bra, säger Maja Nilsson Lindelöf.

Lyssna på hela Majas sommarprat här!

Om du lider av psykisk ohälsa, kontakta vårdguiden 1177.

Foto: TT

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons